- Dette var spesielt for meg

Lovordene haglet etter at Joe Gomez tok luven av Brasils stjernerekke på Wembley.

15. nov 2017 kl 07.25 Torbjørn Flatin

Neymar, Gabriel Jesus og Coutinho på topp, og et ellers toppet Brasil, greide ikke å få hull på et ungt og reservepreget England hvor Joe Gomez startet sin første kamp som den høyre av tre midtstoppere.

I etterkant av 0-0 kampen var det generell enighet om at Liverpools 20-åring i sin «full debut» hadde vært banens beste, og for alvor meldt seg på i kampen om plassene til tropp og lag når England begynner forberedelsene til VM-sluttspillet i Russland til sommeren.

Gomez etter kampen

- For meg var det en stor opplevelse å spille på dette nivået mot et lag som Brasil og de individuelle spillerne de har, uttalte en fornøyd Gomez etter kampslutt til ITV.

- Vi var fornøyd med å holde nullen. Defensivt var det en laginnsats hvor alle la inn et skift.

- Dette var spesielt for meg. Det er en stor ære å spille for England. Nå er målet å bli stadig bedre og forhåpentligvis vil jeg få flere muligheter.

Ros fra manageren

- Joe er blitt kåret til banens beste og det er helt riktig, konkluderte landslagsmanager Gareth Southgate.

- Vi vet at hans fysikk er et virkelig fortrinn, men han viste at han kan ta de riktige avgjørelsene og beholde roen også når han møter bevegelse og pasninger av høy kvalitet.

Komfortabel

Et par andre kommentarer om Joe Gomez etter tirsdagens kamp:

«Joe Gomez tok glimrende vare på sin sjanse til å spille på høyresiden i et forsvar med tre midtstoppere, som det nå virker sikkert at Southgate kommer til å benytte i VM. 20-åringen startet sitt fotballiv som midtstopper hos Charlton og selv om han har blitt benyttet på høyreback av Liverpools manager Jürgen Klopp gled han lett tilbake til sin gamle posisjon ved å vise våkenhet og hvor han hadde en rekke avgjørende inngripener.»
BBC

«En fremragende kamp av den unge forsvareren til Liverpool. Han gjorde noen viktige brytninger og virket svært komfortabel på dette nivået.»
TeamTalk

Har du innspill til journalisten?
[email protected]