– Jordan er en skikkelig kaptein

Manageren sier hele laget sviktet i Sevilla, og fnyser av kritikerne som peker ut Jordan Hendersons prestasjon.

25. nov 2017 kl 00.19 Marius Rabben

Liverpools midtbaneanker har måttet tåle kritikk fra supportere og eksperter etter å ha mistet tremålsledelsen i Spania tirsdag, og flere har også satt spørsmålstegn ved kapteinsansvaret.

Jürgen Klopp synes ikke det er rettferdig fordi man stadig sammenlikner 27-åringen med det som ble levert av forgjengeren.

– Ikke hans posisjon som er grunnen

– Jordan er en skikkelig kaptein. Han var ikke det da jeg kom hit, men kun fordi han ikke visste hvordan ettersom ingen trengte å tenke på hvordan man skulle være Liverpool-kaptein fordi de hadde en i 20 år.

– Så fra første øyeblikk var det sånn at uansett hva han (Henderson) gjorde, ville det ikke være godt nok fordi selv når han er god, vil han ikke være like god som den andre var, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo.

I Sevilla ble Henderson og midtbanen utspilt da hjemmelaget fant rytmen og tempoet. Kapteinen spilte ikke sin beste kamp, men Klopp påpeker at Liverpool var svake i over hele banen etter sidebyttet.

– Jeg har ingen problemer med det. Vi kan alle utvikle oss, men det dreier seg ikke om den nummer-seks-posisjonen. Vi var nødt til å gjøre det bedre i alle posisjoner. I denne situasjonen, da jeg så at vi ikke spilte fotball, snakket vi om Gini (Wijnaldum) og Phil (Coutinho) og sa: «Kom igjen, hvor er dere? Møt opp!»

– Mo Salah var ikke involvert, han var ikke involvert i denne kampen, han ventet hele tiden på en ball i bakrom, og det er ikke stilen hans. Han må variere mer.

Hører ikke på kritikken fra utsiden

– Vi snakket om mange ting, men ikke rollen til Jordan Henderson i denne spesifikke formasjonen, for det var ikke et problem. Han var ikke bedre enn de andre, dessverre, men han var ikke dårligere.

– Hvordan man kan si at han er nødt til å være bedre fordi han har kapteinsbindet, det er sånt jeg ikke forstår. Jeg skjønner ikke det.

Den store kritikken mot Henderson kommer fra folk utad.

– Først og fremst foretrekker jeg å ikke snakke om «hva folk sier», fortsetter Klopp.

– Hvis man blåser opp det folk sier på sosiale medier, så snakker vi om det som om det er sannheten. «Mange folk sier det» – og selv om de er eksperter betyr det ikke at det gir mening. Det skaper bare en artikkel.

– Jeg hørte mange ting folk sa i etterkant om ditt og datt. Vi må akseptere det, men vi bør ikke måtte lide hele tida. Selvfølgelig kan Jordan spille som nummer seks. Det har han gjort for England og for oss.

– Har utviklet seg mye

– I denne kampen skulle jeg gjerne sett en av de store ekspertene ute på banen, og være den som endret alt i en kamp som denne. Det ville virkelig vært en «f*cking legend».

– Dersom vi scorer det fjerde målet, så er alt i orden og Jordan er god. Kunne han endret kampen på banen? Nei. Lå han for dypt i noen tilfeller? Ja. Får det meg til å tenke at han ikke kan spille som en nummer seks? Nei, selvsagt ikke.

– Kan han bli bedre? Ja. Men han har utviklet seg mye allerede? Wow. Hundre prosent, konkluderer Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]