Trener med ball igjen

Philippe Coutinho kan få noen minutter allerede mot Japan på fredag.

8. nov 2017 kl 18.19 Marius Rabben

Den lille magikeren har ikke vært i aksjon siden Liverpool tapte 1–4 for Tottenham i oktober grunnet en muskelskade i låret, men ble likevel inkludert i Brasil-troppen for privatlandskampene mot Japan og England.

Landslagslegen sa tidligere denne uka at Coutinho var inne i siste fase av rehabiliteringen og utelukket ikke at han kan bli involvert mot Japan i Lille kommende fredag, men beskrev sannsynligheten som liten, og at de heller fokuserte på England-kampen tirsdag.

Nå virker det imidlertid mer trolig at han kan få en plass på benken. Coutinho trente med laget i Paris i ettermiddag, opplyser Globo Esporte, og det ligger an til at 25-åringen får noen minutter i andre omgang på fredag.

I den storstilte privatlandskampen på Wembley neste uke forventes det at Coutinho vil være tilgjengelig som normalt, og dermed trolig aktuell for en startplass.

Avisen skriver at landslagssjef Tite planlegger å flytte Liverpool-profilen inn sentralt, slik Jürgen Klopp har gjort, med Neymar og Willian på sidene og Gabriel Jesus foran.

Mot Japan kommer Fenerbahçe-spiller Giuliano de Paula til å bekle Coutinhos rolle fra start.

Det betyr samtidig at Roberto Firmino, som har spilt flest kamper (16+1) for de røde sammen med Mohamed Salah denne sesongen, kommer til å varme benken. Coutinho har for øvrig vært på banen i ni Liverpool-kamper hittil i høst.

Oppgjøret mot Japan vises på Viasport 1 og Viaplay fredag kl. 13.00, og møtet med England i London sendes på samme kanal tirsdag kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]