Klopp forventer mange langpasninger

Liverpool er godt forberedt på hva som venter dem, men det betyr ikke at det ikke blir vanskelig, sier Klopp.

9. des 2017 kl 00.36 Marius Rabben

Sam Allardyce er fortsatt den siste bortemanageren som har vunnet på Anfield. Det klarte han med Crystal Palace tilbake i april, da Christian Benteke nettet begge målene i 2–1-seieren – til tross for at de røde tok ledelsen i oppgjøret.

I etterkant snakket Big Sam varmt om seg og sitt lag, og brukte mye tid på den påfølgende pressekonferansen til å snakke om hvordan kampplanen hans «eksponerte svakhetene til Liverpool igjen og igjen».

– Vi må vise, ikke prate, om fremgangen vår

Han forklarte at londonerne lå dypt og tok imot presset fra hjemmelaget, før de utnyttet Liverpools usikre forsvare på raske kontringer. Palace-målene kom nemlig på en kontring og, ikke overraskende, en dødball.

Åtte måneder senere ønsker Jürgen Klopp å vise at laget har utviklet seg.

– Jeg tror ikke jeg kan vinne en kamp under en pressekonferanse, ei heller at jeg bør si noe som det (som Allardyce gjorde) etter en kamp, forteller Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Hovedoppgaven til spillerne er å gjøre sin greie på banen. Uansett hva slags plan jeg setter opp, så blir ingenting forbedret dersom de ikke følger den.

Klopp sier han ikke visste noe om hva Allardyce fortalte etter den overraskende snuoperasjonen i vår.

– Heldigvis. Da ville det føltes helt annerledes. Men for øyeblikket er jeg helt avslappet til det. Vi trenger ikke å si noe om fremgangen. Vi må vise fremgangen på søndag.

– Ikke enkelt å skape sjanser på oss

Resultatene den siste tiden viser utvilsomt at Liverpool er blitt bedre – og i praksis på kort tid. For bare siden Tottenham-kampen i oktober har laget nå spilt ni strake kamper uten tap og scoret hele 32 mål – altså 3,5 i snitt per kamp!

I tillegg til avansement i Champions League har laget tatt 16 av 18 mulige poeng etter Wembley-turen.

– Vi er nødt til å vise at vi er klare for kampen. Det har ingenting å si hva vi har gjort i andre kamper, men hva vi gjør i denne. Vi har allerede vist at vi er i stand til å spille mot lag som forsvarer seg dypt, så det er ikke noen overraskelse lenger.

– Kanskje han (Allardyce) hadde rett den gangen, for det var en kontring på ett av målene da Benteke scoret. Så langt har vi forsvart buret vårt mye bedre, så det er ikke enkelt for motstandere å skape sjanser.

Everton imponerte med flott spill og ballbesittelse mot Apollon Limassol i Europa League torsdag, men det var et helt annet lag enn hva som kommer på Anfield, ettersom Allardyce sendte et rent reservelag med Craig Shakespeare som leder ned til Kypros.

– Vet hva de kommer med

«Førstelaget» ble igjen hjemme sammen med Big Sam for å forberede seg til derbyet. På pressekonferansen før kampen uttalte manageren at de blå må spille på «den riktige måten» for å kunne ta poeng foran The Kop, og hintet til en defensiv tilnærming med en slu plan for å straffe Liverpool og utnytte feil.

– Det kommer til å bli slått mange lange baller til (Dominic) Calvert-Lewin og ting som det. De har spillere med gode skudd i (Gylfi) Sigurdsson og (Wayne) Rooney, og raske vinger i (Aaron) Lennon og noen andre, forklarer Klopp, etter å ha brukt tid på analyser av naboklubben.

– Vi vet hva de kommer til å gjøre. Og fortsatt er det vanskelig å forsvare seg mot det. Det er ikke tillatt å lage mange frispark, fordi da står Sigurdsson klar med ballen.

– Det er en tydelig plan, men vi må følge vår plan i tillegg, for vi kommer til å ha ballen noen ganger, og vi er nødt til å gjøre livet deres så vanskelig som mulig.

For de røde er det angrepsrekka som, ikke ufortjent, har fått mye fokus på seg den siste tiden. Mohamed Salah, ligaens toppscorer, har strålt fremover sammen med Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Sadio Mané.

– Min jobb er å hjelpe dem med å nå potensialet

Konfrontert med hvor mye av æren Klopp og Liverpool skal ha for fremgangen deres, sier tyskeren at det er spillerne som skal ha skryten.

– Spillerne vet hvor verdifull klubben er for dem. Det er det ingen tvil om. Det er ikke sånn at jeg går rundt og sier: «Se hva jeg har gjort for den spilleren!»

– Etter min mening er det en klar «deal»: Det er jobben min å hjelpe dem med å nå 100 prosent av potensialet sitt og kvaliteten. Jobben til spilleren er derfra å få det ut på banen, være skadefri, være i form og ha en perfekt holdning. Det dreier seg ikke om meg. Jeg synes det er åpenbart.

Det 229. lokaloppgjøret på Merseyside har avspark søndag kl. 15:15 på TV 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]