– Vanligvis scorer vi med slike muligheter

Manageren syntes det manglet litt på kvaliteten da Liverpool stanget mot WBA-veggen.

14. des 2017 kl 00.36 Marius Rabben

– Det var klart fra første sekund at dette ville bli en vanskelig kamp, sa Jürgen Klopp etter oppgjøret, ifølge klubbens nettside.

Hjemmelaget forventet de mange dødballene og innleggene fra luftsterke West Bromwich, som kom til sin første mulighet med noen cornere på rappen etter pause.

– Det ble litt statisk

– Vi visste hva jobben vår gikk ut på. Det var klart at hver eneste dødball var en trussel; lagoppstillingen vår var ikke den høyeste, så de ville naturlig nok prøve seg på alt, selv fra deres egen halvdel.

– Men vi klarte oss bra med dem. De hadde én ordentlig situasjon der de kom til en heading, og Loris (Karius) måtte redde. Resten forsvarte vi oss ganske bra mot. Så var det vi som hadde ballen, da. Det var fellesnevneren gjennom kampen. Vi hadde den hele tiden.

– I første omgang så det litt stivt ut. Timingen i bevegelsene var ikke slik de burde være, pasningsspillet var ikke bra, litt sent, ikke hurtig nok. Formasjonen var veldig ofte ganske statisk; de hadde sin oppstilling, og for oss så det vrient ut. Men selv i den omgangen hadde vi tre eller fire sjanser som ikke var altfor store.

Bedre etter sidebyttet

– Den andre omgangen var bedre. Vi endret systemet noen ganger og forsøkte å lage problemer for dem, noe vi klarte. Vi hadde gode innlegg, bra sjanser og scoret et mål som ble annullert.

– Åpenbart var ikke dette en kveld som ville ende 3–0, 4–0 eller 5–0. Sånn er det når man ikke scorer tidlig. Vi var forberedte på å jobbe hardt for det ene øyeblikket, men det kom aldri. Så det er det vi må akseptere nå. Scorer du ikke i fotball, må du akseptere resultatet.

Det var Domonic Solanke som fikk ballen over streken da det gjensto åtte minutter, og han joblet med lagkompisene foran The Kop, men måtte skuffet innse at dommeren annullerte målet for hands.

– Ikke med hensikt

Klopp sier han, fra sin posisjon, så ballen skifte retning i duellen foran mål, og vet ikke sikkert om ballen var borti hånda eller ei.

– I kampen så det utvilsomt ut til å være brystet. I etterkant, da jeg har fått se noen repriser, ja, da er det en arm der. Men jeg er ikke sikker på om han treffer ballen med hånda. Ville det vært straffe i motsatt boks? Jeg er usikker. Det er ikke med hensikt, det er jeg sikker på.

– Det må være en veldig god assistentdommer. Assistenten tok avgjørelsen. Han vil nok være fornøyd dersom det var ei hånd involvert, sier tyskeren.

Uansett var dette en ny kamp der marginene ikke var på Liverpools side. Etter sjumålsseieren over Spartak Moskva karret Everton seg til ett poeng søndag, med en svært billig straffe mot slutten, og fire dager senere kom det altså nok et uavgjortresultat.

– Kunne scoret

– Vi hadde noen andre situasjoner. Et innlegg fra Trent (Alexander-Arnold) da Mo (Salah) ikke traff ballen riktig. I tillegg var Sadio (Mané) bak der og kunne ha scoret, slik som Roberto (Firmino) i første omgang. Det var ikke en kamp med 20 sjanser, men vi hadde sju eller åtte, og vi vet at disse guttene vanligvis setter slike.

– Den første omgangen var jeg ikke fornøyd med. Jeg aksepterer det, for det kan selvsagt skje. 0–0, og det er normalt sett 50 minutter igjen; det var 48. Vi klarte ikke å score, så da ble det 0–0.

Klopp gjorde seks endringer på lagoppstillingen fra Everton-kampen.

– Jeg har allerede tatt den avgjørelsen, og når vi ikke vinner, er det som om det ikke fungerte. Men det skjer ganske mange ganger som manager. Skulle jeg vært veldig frustrert for det også nå, ville det ikke gitt særlig mening. Jeg var 100 prosent overbevist om denne lagoppstillingen, slik som jeg var med den forrige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]