Før kamp i motstanderleiren:– Vi er en skam fra forsvar til angrep

West Bromwich er inne i en elendig periode, og managerbyttene ser ut til å hjelpe lite.

13. des 2017 kl 12.42 Arve Corneliussen

– Forsvar, pasninger, innlegg, skudd og mål – du kan si hva som helst og trekke det frem som noe som har vært et problem for oss denne sesongen, konstaterer Alex Newton, redaktør for nettstedet Read West Brom.

West Bromwich så ut til å følge opp forrige sesongs 10. plass da de startet sesongen med to seire og to rene bur.

De 14 neste kampene har de imidlertid ikke vunnet, men har karret seg til uavgjort sju ganger. Siden den gode sesongåpningen har de scoret bare ti mål og sluppet inn 22. Det førte til at Tony Pulis fikk sparken, at Gary Megson tok over midlertidig og at Alan Pardew er blitt fast ansatt.

– Det ser ikke ut som den rekken skal ta slutt med det første. Vi er en skam fra forsvar til angrep, sier Newton, og fortsetter:

– Megson klarte å få bort noen av problemene vi fikk under Pulis, men Pardew ser ut til å bringe dem tilbake. Vi går oftere fremover, men ser helt idéløse ut på den siste tredjedelen, mener han.

STATISTIKK:
STATISTIKK:  Alan Pardew har ledet West Ham, Newcastle, Charlton og Crystal Palace i totalt 19 kamper mot Liverpool. Han har tapt ti, vunnet fem og spilt uavgjort fire ganger. Mot Jürgen Klopp har han vunnet én gang og tapt de to siste.

Samme spillestil

Med 41,5 prosent i snitt, er West Bromwich det laget med desidert minst ballbesittelse i Premier League. Newton forteller at Pardew ikke har gjort drastiske forandringer siden han kom inn.

– Jeg forventer at vi kommer til å gå ut på samme måte som Everton gjorde mot dere. Vi kommer til å sørge for å ha så mange som mulig bak ballen for å frustrere angrepsspillerne deres. Forhåpentligvis kan vi komme til noen kontringssjanser med de raske vingene våre, Phillips og Burke, spår Read West Brom-redaktøren.

Den elendige starten har gjort at Newton mener det er vanskelig å trekke frem styrker i laget.

For eksempel har ingen spille scoret mer enn to mål denne sesongen for dem, og ingen har slått mer enn to målgivende pasninger.

– Den ene tingen er fysikken i laget. Hvis vi kan legge press på Liverpools midtbane med noen harde taklinger og dueller, kan det være nøkkelen til å få med oss et resultat

Enkeltspillere helt ute av form

West Bromwich sjokkerte da de hentet den defensive midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak på lån fra PSG i sommer.

Polakken hadde en stor stjerne i Sevilla, og spilte blant annet Europa League-finalen mot Liverpool i 2016. Deretter ble han hentet med videre av sin manager Unai Emery til PSG for £34m, men slet med spilletiden.

I England har ting heller ikke gått veien. 27-åringen har ikke startet en kamp siden han ble byttet ut i pausen i det grusomme 0-4-tapet for Chelsea.

– Han har vært helt middels, skal jeg være ærlig. Nå har han blitt vraket den siste måneden, og det er vanskelig å se for seg at han skal komme inn på laget igjen. Nå ser han bare ut som sløsing av lønn, mener Newton.

Forrige sesong var Matt Phillips den offensive talismanen for kveldens motstander. Han slo åtte målgivende pasninger, og var på vinteren blant dem som hadde slått flest målgivende i Premier League.

Heller ikke kraftspiss Salomón Rondón eller sommersignering Jay Rodriguez leverer varene. Begge har bare scoret to mål hittil.

– Jeg forventer at Rondón og Rodriguez starter sammen på topp, men de er ikke i form og det er det heller ingen spillere som er i det hele tatt. Phillips er inkludert i det. Det ser ut som han mangler selvtillit, forklarer han.

Kilder til statistikk: Premierleague.com, Squawka, Transfermarkt og LFChistory.net.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]