Bundesliga-kommentator tviler på overgang

Eivind B. Sundet har ingen tro på at RB Leipzig skal selge en av sine viktigste spillere denne sesongen.

29. jun 2017 kl 12.56 Arve Corneliussen

– Jeg tror ikke han kommer til å gå. Leipzig har hatt et stort mål om å ikke bare nå Champions League, men å hevde seg der. Keita er en veldig viktig brikke, og hvis de begynner å selge de viktigste spillerne allerede nå vil det fremstå veldig mislykket, mener Bundesliga-kommentator Eivind B. Sundet.

Enkelte journalister har spekulert i at Keita har en prislapp på 70 millioner pund. Det tilbakeviste Kicker-journalist Oliver Hartmann, som hevder Keita blir uavhengig av pris.

– Leipzig trenger heller ikke penger, fordi de har hele Red Bull-konsernet i ryggen. De trenger ikke å selge, og sjefen har vært klar på at de ikke skal selge. De har for eksempel allerede havnet i klinsj med agenten til Emil Forsberg, forteller Sundet.

Komplett spiller

Skulle imidlertid Liverpool få kloen i Keita, har Anfield-publikummet noe å glede seg til.

– Han er en ganske komplett midtbanemann, og leverer ofte bedre enn det ser ut som. Han kan se litt keitete ut til tider. Når han fører ballen ser det ut som han ikke har kontroll, men så har han plutselig dratt av to-tre mann. Du tenker først at det er flaks, men ikke når han har gjort det på samme måte en hel sesong, forklarer Bundesliga-kommentatoren.

MÅLFARLIG:
MÅLFARLIG:  Eivind B. Sundet beskriver Keita som en boks-til-boks-spiller med mål i seg, noe åtte mål og sju målgivende i Bundesliga beviser.

– Selv om det ikke er Xabi Alonso-nivå over det, har han en god pasningsfot. Han er god til å slå skjulte stikkere og pasninger. Han er en spiller som jobber hardt, og har egentlig alt, legger han til.

Ifølge Sundet har Keita spilt som en av to dype denne sesongen. Da hadde han Diego Demme ved siden av seg, den spilleren som løp mest i Bundesliga. I Klopps system tror kommentatoren at han kan passe som indreløper i 4-3-3, eller som en av to dype i 4-2-3-1.

– Han er ikke en 10-er for eksempel. Han kunne spilt som midtbaneanker, men da får du ikke utnyttet hele spilleren. Keita er ikke en slik type som Kanté, men heller en boks-til-boks som er god når han blir med fremover, sier han.

LES OGSÅ:Innsikt – Liverpools nummer ni

Har du innspill til journalisten?
[email protected]