– Jeg har noe spesielt å komme med

Daniel Sturridge om hvem som lærte han å skyte med utsiden av foten, konkurransen på landslaget og kritikken mot tekstmeldinger under landskamp.

30. jun 2017 kl 17.20 Arve Vassbotten

– Det ble gjort på instinkt. Da jeg fikk ballen planla jeg ikke å gå på innsiden, men forsvareren fortsatte å rygge and det ga meg plass til å skyte, sier Daniel Sturridge om sitt mål i Europa League-finalen for Liverpool.

Lærte av Hamann

– På trening bruker jeg utsiden av foten ganske mye. Jeg snakker med keeperne for å prøve å finne ut hva de ikke liker så godt, og det hjelper meg til å få et overtak på motstandernes keepere. Den type skudd gir dem problemer, sier han til The Times.

Han sier han lærte mye om å skyte med utsiden av foten fra Dietmar Hamann, da de to var i Manchester City sammen, fra Deco, i Chelsea-tiden og fra Paul Merson, da Sturridge var ungdomsspiller i Aston Villa.

SCORET MED UTSIDEN:
SCORET MED UTSIDEN:  Daniel Sturridge sier han har brukt mye tid på trening til å skyte med utsiden av foten, slik han gjorde mot Sevilla.

Sturridge mener selv at mål som han scoret mot Sevilla gjør at han har noe spesielt som Roy Hodgson kan få bruk for under EM, selv om han også kan velge mellom Wayne Rooney, Harry Kane, Jamie Vardy og Marcus Rashford.

LES OGSÅ: Can og Origi kan vinne ny pris

Tro på egne kvaliteter

– Jeg tilbyr noe spesielt, men det er derfor sjefen har valgt oss alle, fordi han mener vi alle har noe eget å komme med. Jeg vet hva jeg bringer med meg, og du vet jeg har tro på mine egne kvaliteter.

Og Liverpool-spissen er overhodet ikke frustrert over at også 18 år gamle Rashford fikk en plass på EM-laget.

– Nei, nei, nei. Jeg tenker ikke slik i det hele tatt. Det er et lagspill. Det handler ikke om individer, om meg selv, Marcus, «Wazza», Harry eller Vardy.

– Ikke manglende respekt

Under kampen mot Australia, da Sturridge satt bak benken på grunn av en skade, ble han avbildet mens han tekstet på mobilen under kampen. Nå forklarer han hvorfor.

– Det var mitt første årlige Sturridge Foundation-veldedighetsarrangement i Birmingham den kvelden. Familien min sto bak det og tekstet meg hele kvelden. Selvsagt så jeg på kampen. Det er viktig å se på lagkameratene spille, men når jeg får en tekstmelding om mitt veldedighetsarrangement, så vil jeg selvsagt svare på den.

– Jeg prøver å gjøre noe positivt for nabolaget mitt i Birmingham i tillegg til i Jamaica. Jeg ønsker også at lagkameratene mine skal gjøre det bra, og det var ikke noe manglende respekt i det hele tatt, sier Sturridge og sier at Hodgson selv har sagt at han han ikke hadde noe problemer med det.

LES OGSÅ: Sturridge nyter den harde konkurransen

Vi kan ikke vinne dette om det er egoer eller problemer innad i laget.Daniel Sturridge
LAGET FØRST:
LAGET FØRST:   Daniel Sturridge sier han vil finne seg i å sitte på benken også under EM.

Ikke plass for egoer

Han sier han aldri fryktet for leggskaden han fikk i starten av landslagsoppholdet.

– Jeg spilte i Europa League-finalen og det var noe spenninger i leggen. Det var ikke strekk eller slike ting. Det var det positive. Jeg ville være borte i fem-seks dager etter at jeg kom, sier Sturrdige.

Han insisterer også på at han både på landslaget og for Liverpool fult ut aksepterer å bli satt på benken.

– Hvis manageren velger noen andre er ikke det noe problem, fordi det er et lagspill. Vi kan ikke vinne dette om det er egoer eller problemer innad i laget. Hvis jeg er på sidelinjen, vil jeg gjøre mitt beste for å sikre at de som spiller kan gjøre sitt beste, for jeg vil vinne dette og vi må gjøre det sammen.

LES OGSÅ: Liverpool-spillernes landslagskarrierer

Har du innspill til journalisten?
[email protected]