– Må noe spesielt til for å stoppe oss

For første gang i historien er Wales klar for EM-semifinale. Joe Allen sier laget var fullt av selvtillit mot Belgia – spesielt etter utlikningen.

30. jun 2017 kl 20.38 Marius Rabben

– Jeg trodde aldri at vi skulle havne i denne posisjonen og komme til en semifinale, erkjenner Liverpool-spilleren overfor beIN Sports etter 3–1 i kvartfinalen.

Allen var, som eneste Liverpool-spiller, på banen gjennom hele oppgjøret, der Wales til slutt vant komfortabelt etter at favoritten Belgia tok en tidlig ledelse.

– Visste vi ville score

Det var faktisk 26-åringen som mistet ballen i forkant av Radja Nainggolans vanvittige scoring etter 13 minutter. Likevel viste waliserne imponerende ro og dyttet presset tilbake på Belgia med cornerscoring et drøyt kvarter senere.

SELVTILLIT:
SELVTILLIT:  Wales-spillerne manglet ikke tro på egne ferdigheter mot spillere som Eden Hazard. Foto: Propaganda

– Jeg slo en dårlig pasning, og mot et lag som Belgia vil man ikke gi vekk en tidlig ledelse. Men sannheten er at vi visste vi ville score, og så fort det første målet gikk inn, var alle sikre på at vi kunne presse videre og vinne kampen.

Kontraktløse Hal Robson-Kanu brukte kun ti minutter av andre omgang på å hamre inn 2–1 etter en glimrende vending i boksen, før Burnley-spiss Sam Vokes headet inn det tredje i sluttminuttene.

Stolt Allen

– For en prestasjon for alle i landet og alle involverte! Dette er et øyeblikk som betyr så mye for alle sammen, sier Allen.

– Det krevde absolutt alt fra oss, men det er hva dette laget handler om; vi gir aldri opp, og det kommer til å være noe spesielt som skal til for å stoppe oss.

Wales møter Portugal i semifinalen kommende onsdag klokka 21. Kampen sendes direkte på TV 2. Den øvrige semifinalen blir klar denne helga: Tyskland eller Italia mot Frankrike eller Island.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]