Seks personer siktet

The Crown Prosecution Service (CPS) har siktet seks personer for deres handlinger under Hillsborough-tragedien.

28. jun 2017 kl 12.32 Arve Corneliussen

– Etter å ha behandlet bevisene nøye, har jeg bestemt at vi har nok bevis til å sikte seks personer, sier Sue Hemming, Head of Special Crime and Counter Terrorism Division, i CPS' uttalelse.

To tidligere politiinspektører er blant dem som blir tiltalt. David Duckenfield, politisjefen som hadde ansvaret under kampen, blir siktet for uaktsomt drap på 95 personer. Den 96. personen, Tony Bland, døde fire år senere, og Duckenfield holdes derfor ikke ansvarlig for hans bortgang.

Det melder The Guardian.

Sir Norman Bettison, tidligere politisjef i Merseyside og inspektør i South Yorkshire-politiet under tragedien, blir siktet for fire tilfeller av uforsvarlig håndtering av sikkerheten på offentlig sted. Bettison blir også siktet for å ha løyet da han sa at han aldri prøvde å gi Liverpool-supporterne skylden for ulykken.

LES OGSÅ: Hillsborough-kjennelse: uaktsomt drap

Graham Mackrell, tidligere Sheffield Wednesday-sjef og offisielt utnevnt sikkerhetsansvarlig på Hillsborough, blir siktet for å bryte med lagenes sikkerhetsrutiner og feile med å opprettholde arbeidsmiljøloven.

De tre andre blir siktet for å gjøre handlinger som forstyrret rettssakens gang, der uttalelsene til South Yorkshire-politimennene ble gjennomgått og endret. Dette gjelder Donald Denton, Alan Foster og Peter Metcalf.

28 ÅR ETTER HILLSBOROUGH:
28 ÅR ETTER HILLSBOROUGH:  Pårørende etter tragedien hvor 96 mistet livet omfavner hverandre.

Ifølge The Guardian var familiene til de avdøde samlet i Warrington for å høre CPS' uttalelse. Det er den siste i rekken av milepæler for de etterlatte som har kjempet for rettferdighet i 28 år.

I april i fjor fikk de endelig kjempet frem at Liverpool-supporterne ikke var ansvarlige for dødsfallene. I januar i år ble det klart at 23 personer skulle etterforskes nærmere for deres handlinger.

15 av personene ble etterforsket for handlinger som ledet direkte til tragedien, mens de åtte resterende ble etterforsket for hvordan bevisene ble håndtert og hvordan saken ble presentert offentlig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]