«Safe standing»– Vil høre på supporterne

Liverpool har frem til nå vært helt imot å gjeninnføre ståplasser på engelske stadioner.

18. jul 2017 kl 09.43 Arild Skjæveland

I dag skal Spirit of Shankly møte Hillsborough-familiene for å diskutere «safe standing». Hillsborough Family Support Group har vært helt imot å gjeninnføre noen form for ståplasser på engelske fotballstadioner, og ser på det som et steg tilbake. Liverpool FC har fulgt det, og hatt samme innstilling.

Ny debatt

Etter at Celtic innførte en seksjon med «safe standing» på Parkhead, har temaet blitt aktuelt igjen, og flere av Premier League-klubbene undersøker nå muligheten for å få en slik seksjon. Det er en helt annen type ståtribune enn i gamledager, når en kunne stå på rad 30 og plutselig være på rad to.

Gamle ståtribuner har vært borte fra de to øverste divisjonene i England siden tidlig på nittitallet, etter Taylor-rapporten.

Forrige måned sendte Premier League ut et brev til alle de 20 klubbene, for å sjekke interessen for å ha en prøveordning med «safe standing». Tottenham er en av klubbene som offentlig har ytret ønske om å ha en slik seksjon på sitt nye stadion. Over halvparten av klubbene skal være positive.

Uttaler seg

Liverpool FC har fortsatt det samme standpunktet, men er åpne for å høre på hva supporterne ønsker.

– Vi er klar over diskusjonene rundt ståplasser, og vil takke supporterne som har ventet til et passende tidspunkt i den pågående rettergangen etter Hillsborough, før de tok diskusjonen. Vi respekterer både kampanjen, og støtter prinsippet for en åpen debatt, bør det tas med at det med dagens lovgiving er krav om at alle Premier League-stadioner kun har sitteplasser, og det er en situasjon vi vil fortsette å overholde, sier Tony Barrett, som nå jobber i Liverpool FC med supportersaker, til Liverpool Echo.

– De tragiske hendelsene 15. april 1989 betyr at vi og våre supportere er i en unik, kompleks og vanskelig posisjon når det kommer til denne saken, og vi ber alle våre supportere fortsette å være respektfulle for Hillsborough-familiene, og ta hensyn til deres synspunkter.

– Dersom ikke lovverket endres, vil all debatt fortsatt være hypotetisk, men vi vil høre på synspunktene fra våre supportere, og prøve å tilby den beste mulige kampopplevelsen, avslutter Barrett.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]