– Fikk varm anbefaling av Mané

RB Leipzig satte seg ved forhandlingsbordet etter at Keïta nektet å forlenge kontrakten.

29. aug 2017 kl 00.17 Marius Rabben

Den tyske klubben, som eies av pengesterke Red Bull, gjorde det tidlig klart at Naby Keïta var blant lagets profiler som ikke skulle selges denne sommeren.

For første gang i historien er Leipzig – kun bak Bayern München i Bundesliga forrige sesong – med i Champions League til høsten, og derfor bestemte klubbledelsen seg for å si nei til bud og bygge videre på det imponerende grunnlaget.

Klopp ba om å ordne en avtale

Men spesielt én faktor spilte en enorm rolle: utkjøpsklausulen på 48 millioner pund. Den aktiveres neste sommer, slik at Leipzig ville vært nødt til å selge for en betydelig lavere sum enn de får på markedet nå.

Håpet til Leipzig var at Keïta, som ble hentet for rundt 15 millioner pund fra Salzburg i fjor, skulle skrive under på en ny kontrakt – uten en slik klausul. Det sa 22-åringen tydelig ifra om at ikke var aktuelt.

Med konkret interesse fra Jürgen Klopp og Liverpool uttrykte Keïta isteden ønske om å få dra. Leipzig-ledelsen fryktet, i tillegg til å miste Keïtas kvalitet, at andre profiler ville følge ham ut døra dersom de tillot det, så svaret var fortsatt nei.

Situasjonen gjorde at Klopp allerede før ligaåpningen visste at Keïta ikke fikk spille for de røde denne sesongen, skriver James Pearce i Liverpool Echo. Men tyskeren var fortsatt like innstilt på å hente ham, og ga klubbens sportsdirektør, Michael Edwards, en klar oppgave om å ordne en avtale som sikrer Keïta neste år.

Ettersom spilleren selv nektet å forlenge kontrakten, gikk de med på å bli med i forhandlingene. Partene kom frem til at Liverpool betaler for å ha en enerett på å utløse utkjøpsklausulen neste sommer. Dermed blir Keïta offisielt Liverpool-spiller 1. juli 2018.

Ifølge Dominic King i Daily Mailfår Keïta æren av å bære draktnummer 8 på ryggen på Anfield.

Echo: Rundt 60 millioner pund

Avtalen er ikke bekreftet av klubbene, og det er ikke bekreftet hvor mye Liverpool betaler over den nevnte klausulen.

Pearce skriver at det inkludert en «premium»-sum skal ligge på omkring 60 millioner pund, mens i Tyskland hevdes det at totalpakken er på nærmere 75 millioner euro – inkludert bonuser ved at Leipzig kvalifiserer seg til Europaligaen eller Champions League igjen.

Uansett forteller det mye at Klopp velger å smadre klubbrekorden for å sikre seg en spiller om et år. Og muligheten til å jobbe med nettopp Klopp var noe som fristet Keïta stort, ifølge Liverpool Echo.

Skal brukes offensivt på midten

22-åringen har også fått en «glødende anbefaling» av Sadio Mané, som har samme agent, og lysten ble ikke mindre av det.

Freros #NDK8 & #SM19 #Keita 🇬🇳 #Mane 🇸🇳 #arena11sportsgroup #arena11

Et innlegg delt av arena11 sports group GmbH (@arena11sportsgroup)

Klopp ser på Keïta som en komplett midtbanespiller, skriver Pearce, og en som passer perfekt med planene sine. Han ønsker å bruke den teknisk sterke løpsmaskinen i en offensiv rolle på midten.

Keïta noterte seg for åtte scoringer og like mange målgivende pasninger i ligaen forrige sesong.

Ifølge Liverpool Echo ønsker de røde å sikre seg Thomas Lemar fra Monaco innen transfervinduet stenger sent torsdag kveld. De vil også fortsatt ha Virgil van Dijk, men Southampton har ikke endret sitt standpunkt og vil ikke selge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]