Flere røde spilte landskamper mandag:Henderson er Englands assist-konge

Men kapteinen har spilt bedre kamper.

4. sep 2017 kl 23.12 Arve Corneliussen

Mot Slovakia hadde Jordan Henderson den målgivende pasningen på vinnermålet. Riktignok av det noe heldige slaget, ettersom han spilte frem Marcus Rashford som scoret på et skudd fra om lag 20 meter.

Dermed er Liverpool- og England-kapteinen spilleren med flest målgivende pasninger etter Gareth Southgate tok over som landslagssjef etter EM i 2016. Det viser statistikk fra Squawka.

Henderson spilte imidlertid ikke sin beste kamp. Særlig i første omgang slo han en rekke feilpasninger, men løftet spillet sitt betraktelig siste halvdel av kampen.

Alex Oxlade-Chamberlain kan heller ikke skryte på seg en stor kamp. Nysigneringen startet kampen på venstrekanten, men skiftet til høyre midtveis i første omgang. Hurtigtoget viste frem noen fine driblinger, men sviktet i de avgjørende øyeblikkene. En skuffende forestilling ble oppsummert da han rotet bort ballen i en to-mot-to-situasjon med Dele Alli. Han ble byttet ut i det 82. minutt.

Daniel Sturridge ble værende på benken. Det ble også Emre Can i 6-0-seieren mot Norge.

Robertson leverte

I samme gruppe som England, var Andy Robertson med fra start i en oppskriftsmessig 2-0-seier mot lilleputt Malta. Venstrebacken spilte til en 8-er på Sky Sports' spillerbørs, og skal ifølge dem hatt stålkontroll på venstresiden hele kampen.

Skotten var bare et stolpetreff fra James Morrison unna en målgivende pasning.

I tillegg spilte Naby Keïta, som blir klar sommeren 2018, hele kampen for Guinea i 1-0-tapet mot Libya. Midtbanespilleren pådro seg et gult kort på overtid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]