28 år siden Hillsborough:Avbryter treningen for å minnes de 96

Lørdag stopper hele Liverpool FC opp klokka 16.06.

14. apr 2017 kl 20.54 Arve Vassbotten

Lørdag markeres 28-årsdagen for Hillsborough-tragedien. Klokka 16.06 vil alle i klubben legge ned arbeidet i ett minutt for å minnes de 96 som mistet livet den 15. april 1989, skriver Liverpoolfc.com.

På Melwood vil treningen bli stoppet, og spillerne vil samles ved et midlertidige minnesmerket. Hillsborough Family Support Group har selv bedt om at minnesmerket skal være pål treningsanlegget.

Også i supporterbutikkene i Liverpool, Birkenhead, Chester, Dublin og Belfast vil handelen stoppe opp i ett minutt. På LFCTV er hele dagen satt av til ulike programmer om den tragiske dagen.

Enkel seremoni

Fjorårets minnegudstjeneste ble den siste på Anfield. Det ble bestemt etter ønske fra familiene i Hillsborough Family Support Group.

Fra og med i år skal minnegudstjenestene gå på omgang mellom Liverpools to store katedraler. Årets minnegudstjeneste holdes derfor i Liverpool Anglican Cathedral.

– Årets Hillsborough-minnegudstjeneste blir en enkel seremoni, hvor folk får sjansen til å minnes de som omkom på Hillsborough og be for familiene og alle som ble berørt av tragedien. Minnegudstjenesten er åpen for alle som ønsker å markere årsdagen for tragedien, uttalte biskopen i Liverpool, Paul Bayes, til Liverpool Echotidligere i uka.

Minnegudstjenesten vil starte klokken 14.45 lokal tid (15.45 norsk tid) og vare en halvtime. Det vil også der bli ett minutts stillhet klokken 15.06 lokal tid.

Liverpool Cathedral har bedt media om å ikke sende representanter til minnegudstjenesten, da det skal være en «personlig seremoni».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]