Benyttet Matip da Kamerun spilte VM-kvalifiseringskamp

Schalke 04 benyttet Joël Matip i november 2015, i en periode hvor Kamerun spilte VM-kvalifiseringskamp, og ble ikke straffet for det.

17. jan 2017 kl 09.04 Einar Kvande

Liverpool-ledelsen er meget frustrert over situasjonen Joël Matip har havnet i. De mener at Matip ga seg med landslagsfotball i september 2015, og nå bringer Telegraph-journalisten Chris Bascombe opplysninger på bordet som kan svinge pendelen Liverpools vei.

Matip spilte nemlig for Schalke 04 i Bundesliga i en periode hvor han skulle vært frigitt for landslagsfotball om Kamerun hadde krevd det.

Kamerun spilte en VM-kvalifiseringskamp den 17. november 2015. Matip spilte kamp for Schalke 04 i Bundesliga den 21. november. Dersom Kamerun hadde stått på sine krav ville ikke Matip ha vært spilleberettiget for Bundesliga-klubben før den 23. november.

Schalke 04 ble ikke straffet for å ha benyttet Matip i denne kampen.

– FIFA må komme på banen

Bascombe finner det merkelig at Kamerun mener at situasjonen nå er endret, 14 måneder senere, uten at Matip har spilt en eneste landskamp i mellomtiden.

– Verken Liverpool eller Matip skjønner hvorfor. FIFA må komme på banen med en avgjørelse i denne saken, twitrer Bascombe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]