Blitt mer komfortabel med tre bak

Gjennomkjøringen mot Stoke har gitt Liverpool-forsvarerne bedre forståelse med nytt system.

14. apr 2017 kl 12.28 Marius Rabben

De røde ga fra seg to poeng på tampen etter å ha lagt om til tre bak mot Bournemouth, og måtte se Simon Mignolet plukke ballen ut av nettet da Stoke tok ledelsen sist lørdag.

Men utover i oppgjøret på bet365 Stadium stemte det bedre, mener Dejan Lovren. Nå kan det igjen være duket for tre midtstoppere fra start mot dødballsterke West Bromwich på søndag.

– Stoke er et lag som likner på West Brom, med lange baller, og vi spilte ganske bra med det systemet i andre omgang, sier 27-åringen til klubbens nettsider.

– Perfekt miks

Kroaten utgjorde midtforsvaret med Joël Matip og Ragnar Klavan.

– Jeg synes det er en perfekt miks for oss: Matip i midten, jeg på høyre fordi jeg er høyrebent, og «Raggy» på venstre ettersom han er venstrebent. Det er en ganske god miks.

– GOD MIKS:
– GOD MIKS:  Lovren er glad for å ha Klavan og Matip ved siden av seg i forsvaret.

– Samtidig vet vi hva vi må gjøre dersom vi endrer formasjon. Det viktigste for oss er at vi spiller fotball, og forhåpentlig havner vi ikke under med 0–1 som mot Stoke.

– Uansett om man har tre eller fire i backrekka, er man fortsatt en forsvarsspiller. Alle vet at det er et helt annet system enn når man har fire back. Noen ganger kan det være bedre med tre, for når man angriper har man alltid tre spillere i forsvaret.

– Men dersom man ikke forstår situasjonene bra, trenger man tid til å øve seg med formasjonen. Jeg syntes vi gjorde det ganske bra mot Stoke, og ikke fullt så bra i de fem siste minuttene mot Bournemouth.

– Men, som jeg sa, alle vet hva vi må gjøre, og jeg tror vi er klare for hva som helst.

– Skulle hatt flere kamper sammen

Skader har sørget for at Klopps tiltenkte førstevalg i midtforsvaret, Lovren og Matip, har fått langt færre opptredener sammen enn håpet.

Men Liverpool har ennå ikke tapt når duoen har startet samtidig. Inkludert seieren over Stoke har de nå tolv ubeseirede ligakamper fra start sammen.

– Jeg skulle ønske vi kunne spilt enda flere kamper sammen, men dessverre har alle opp- og nedturer, med skader, sykdom og liknende. Og det er ikke det samme når man alltid bytter partner på banen, sier Lovren.

GOD STATISTIKK:
GOD STATISTIKK:  Liverpool har ennå ikke tapt en ligakamp når Matip og Lovren har startet sammen. Sistnevnte skryter spesielt av hvor rolig Matip er med ballen under press.

– Men jeg mener vi har gjort det ganske bra. Ikke bare jeg og Matip, men «Raggy» og Matip, og Lucas når han har spilt i forsvaret.

– Det er selvfølgelig godt å ha Matip der bak. Han er en ganske selvsikker spiller som er veldig rolig, selv når vi er under press.

– Vi må bare tro på oss selv. Det er, i mine øyne, det viktigste: selvtillit for hver og en av oss. Vi vet at vi alltid er i stand til å score.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]