– Det blir masse høye baller, frispark og cornere

Joël Matip forventer tøffe dueller mot West Bromwich, og vil få god bruk for luftstyrken sin.

15. apr 2017 kl 10.37 Einar Kvande

Liverpool-stopperen vet godt hvilken utfordring han og hans lagkamerater står overfor på The Hawthorns.

– Det blir høye baller, frispark og cornere. Vi vet hvordan vi skal agere, men det blir en vanskelig og hard fight. Vi er ikke redde dem, og ser frem til kampen, uttaler Matip til Soccer Saturday.

– Jeg er på ingen måte redd, og kommer ikke til å gjemme meg mot disse spillerne. Jeg vil gå i krigen om jeg får spille, fortsetter midtstopperen.

Hører hjemme i Champions League

Matip er opptatt av at Tony Pulis og hans menn ikke skal få stikke kjepper i hjulene for Liverpools sjanser til Champions League-spill neste sesong.

– Før sesongen forventet jeg ikke at vi skulle ligge på tredjeplass seks runder før slutt. Da var jeg bare opptatt av å konsentrere meg om kampene, og jeg hadde ikke noe bestemt mål. Men nå, når vi befinner oss i denne posisjonen, ønsker vi å holde oss der og plukke enda flere poeng.

– En klubb som Liverpool hører hjemme i Champions League, så vi vil kjempe for å komme med der. Denne klubben har sanket mange trofeer og har en ærerik historie. Det er en av de største klubbene som finnes, og alle vet dette. Stor historie, stor klubb. Alle vet noe om Liverpool. Navnet taler for seg selv. Dette er Liverpool, en fantastisk klubb med en fantastisk historie.

– Selv ønsker jeg å spille i Champions League, for da får du bryne deg på de beste lagene og de beste spillerne. Det er noe alle liker.

Umulig å si nei

Matip har vært en suksess i Liverpool etter gratisovergangen fra Schalke sist sommer. Selv forklarer han overgangen med at det var umulig å si nei til Jürgen Klopp.

Dersom en klubb som Liverpool spør deg om å spille for dem, i en kombinasjon med en slik manager, da trenger du ikke mye betenkningstid.Joël Matip

– Alle kjenner til Klopp i Tyskland. Han er berømt for jobben han gjorde i Dortmund. Han er en veldig god trener. Jeg kan lære mye av ham, og han vil gjøre meg bedre. Dersom en klubb som Liverpool spør deg om å spille for dem, i en kombinasjon med en slik manager, da trenger du ikke mye betenkningstid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]