– Det var utrolig bra at vi klarte å beholde konsentrasjonen gjennom hele kampen

Jürgen Klopp var svært godt fornøyd med at Liverpool ikke gjorde noen defensive blemmer mot West Bromwich.

16. apr 2017 kl 17.53 Einar Kvande

– Dette er et av de vanskeligste stedene å komme, for du føler deg aldri helt komfortabel her. Noen spurte meg hvilket resultat som hadde ført til at jeg hadde vært litt roligere i sluttminuttene, og jeg sa 4-0 etter 86 minutter! Da kunne jeg kanskje ha slappet av litt. Men nå er det over, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter seieren på The Hawthorns.

– West Bromwich handler ikke bare om dødballer, de har også veldig gode fotballspillere ute på banen. Dersom du ikke er aggressiv nok hele tiden vil de være en trussel i forbindelse med dødballene, og spille fotball. Derfor kan du ikke hive deg inn i taklingene. Det gjør det hele veldig vanskelig. Du må beholde konsentrasjonen hele tiden. Det klarte vi.

– I første omgang spilte vi ikke så god fotball, men vi gjorde det mye bedre i annen omgang. Men vi klarte å holde på ballen også i første omgang, og lot dem aldri komme inn i kampen. Det ville ikke ha vært særlig smart.

– I annen omgang, etter scoringen, håndterte vi ting mye bedre. Det var veldig, veldig viktig at vi beholdt konsentrasjonen helt til kampen var over. Det har vi ikke alltid klart de siste ukene og månedene. Men i dag var det veldig bra, og jeg er fornøyd med dette.

Fornøyd med 66 poeng

Etter kampen feiret Liverpool-spillerne foran sine tilreisende supportere.

– Vi gjorde ikke noe sprøtt. Vi var bare glade. Alt handlet om de tre poengene i dag. Vi hadde 63 poeng før vi kom hit, og nå har vi 66. Det er et vidunderlig tall for de neste 6-7 dagene, og deretter ønsker vi å ha 69.

– Jeg syntes guttene håndterte en veldig vanskelig kamp under vanskelige omstendigheter veldig bra. Du kan alltid gjøre det bedre, men vi lærte i løpet av kampen og jeg likte andreomgangen mye bedre enn den første. Vi visste hva vi måtte gjøre, men i første omgang ble vi litt for statiske i noen situasjoner. Det så mye bedre ut etter pause. Jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonen vår.

Endelig borteseier mot Pulis

Dette var Liverpools første borteseier på ni forsøk mot lag ledet av Tony Pulis.

– Jeg kan skjønne hvorfor. Jeg trodde faktisk vi vant her i fjor, men det ble bare uavgjort, så jeg er ikke så god til å huske resultater! Jeg kjenner ikke til denne statistikken, men du skjønner at dette er et vanskelig sted å ta poeng. Dette var tre veldig viktige poeng for oss, på en vanskelig bane, og det har gitt oss et bedre grunnlag for resten av sesongen. Så jeg er godt fornøyd med dette. La oss se fremover.

Ser stort på Moreno-bom

Innbytter Alberto Moreno bommet på åpent mål fra langt hold på overtid, i en situasjon der han hadde sjansen til å roe manges nerver i hektiske overtidsminutter.

– Jeg sa til ham etterpå at «jeg vet alle synes du burde ha spilt til Daniel Sturridge, men han var faktisk i offside». Det var kanskje en annen mulighet som jeg ikke så. Jeg må se det om igjen. Men det er helt normalt i en slik situasjon at du synes at du må skyte selv.

– Alberto har hatt noen vanskelige uker, men den siste uken har han vært veldig god og fortjente de minuttene han fikk. Det var bare noen få minutter, men det gjorde ham godt. Han er en god gutt. Jeg hadde blitt glad om han hadde scoret, men det ble spenning til siste slutt, noe det pleier å bli når vi er involvert.

Viktig redning

Simon Mignolet hadde en svært viktig redning ti minutter før full tid, da Matt Phillips kom alene igjennom, noe også Klopp la merke til.

– Han gjorde en viktig redning. Selv om hans opptreden kanskje ikke så veldig spektakulær ut i dag, var han veldig tilstede på dødballene. Jeg tror han bokset unna tre, fire eller fem ganger, noe som var veldig bra. Det må jeg si. Han var på tå hev, og var nok en gang veldig viktig for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]