Forberedt på å møte et «kvalitetslag»

Selv om Leicester er det eneste laget i de fire øverste divisjonene uten scoring i 2017, blir de på ingen måte undervurdert.

22. feb 2017 kl 09.37 Marius Rabben

Seks ligakamper uten seier ble fulgt opp med exit i FA-cupen mot League One-klubben Millwall i helga. Om fem dager kommer Liverpool på besøk på King Power Stadium.

– I fjor hadde Leicester en fantastisk sesong, men nå sliter de litt mer. De har kanskje spilt med større press på seg, og alle har sett annerledes på dem enn tidligere, sier Joël Matip.

Den høyreiste stopperen snakker med Liverpool Echo under et LFC Foundation-arrangement på Anfield Sports and Community Centre sammen med utviklings- og funksjonshemmede.

– Blir vanskelig

Foran oppgjøret mot Leicester ligger de røde ett poeng bak en topp-fire-plassering, og ett poeng foran Manchester United på sjette, mens den regjerende mesteren ligger ett poeng over nedrykksstreken.

Matip understreker at «revene› har beholdt brorparten av dem som var med på eventyrsesongen, og at Liverpool ikke tar lett på oppgaven.

TITTEL TIL NEDRYKKSKAMP:
TITTEL TIL NEDRYKKSKAMP:  Leicester-styret har nylig vist tillit til Claudio Ranieri, som har måttet tåle kritikk selv om det er under ett år siden han løftet Premier League-pokalen.

– Leicester viste kvaliteten sin da de vant ligaen, og flesteparten av de spillerne er fortsatt der. Vi er nødt til å gi alt for å kunne vinne.

– De har fått det tøft, men de har kvalitet i laget sitt. Dette blir en vanskelig kamp.

Tett i toppsjiktet

Det er bare to poeng som skiller andre- og sjetteplassen i Premier League etter 25 runder. Kampen om Champions League-billettene tror Matip vil vare helt frem til sesongslutt.

VARMERE STRØK:
VARMERE STRØK:  Matip og de røde har brukt «pausen» på to uker til å blant annet trene i Spania.

– Det kommer til å bli jevnt. Hvert poeng teller. Vi må kjempe for alt dersom vi ønsker å være med der. Med tap blir det vanskelig å klatre.

– Vi håper at seieren over Tottenham var et positivt tegn. Nå må vi fortsette på den måten og holde oss på seierssporet.

Forrige uke ladet Liverpool opp til sesonginnspurten med et treningsopphold på La Manga.

– Riktig retning

– Det var intenst, men bra. Vi er på god vei i riktig retning. Det var fem fine dager sammen med lagkameratene, og med mye later. Vi jobbet hardt, og borte fra treningsfeltet hadde vi noen artige øyeblikk, forteller stopperen.

Til forskjell fra tidligere bestemte Klopp, ved loddtrekning, hvem som skulle bo på rom sammen. Matip havnet sammen med den lokale 18-åringen Trent Alexander-Arnold.

– Det gikk fint. Jeg er ganske stille, så jeg tror ikke jeg forstyrret ham for mye, sier Matip smilende.

– Vi jobber alle hardt sammen. Vi ønsker å vinne, vi kommer nærmere og nærmere, og det kan bare hjelpe oss med å oppnå bra ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]