Fortsetter Lucas i midtforsvaret?

Jürgen Klopps foretrukne stopperpar spiller trolig ikke sammen for tredje gang på rad.

21. feb 2017 kl 15.06 Marius Rabben

En kneskade har holdt Dejan Lovren, midtstopperen med flest opptredener i ligaen denne sesongen, ute av de to siste kampene, og han regnes som usikker til møtet med Leicester etter å ikke ha uteblitt fra treningsleiren i forrige uke.

Kroaten reiste nylig til Tyskland for å bli sjekket av en spesialist, og vurderes igjen av klubben på Melwood i dag.

Sammen med Joël Matip danner Lovren duoen Klopp har foretrukket i midtforsvaret denne sesongen. Selv om begge har hatt skadeproblemer gjennom sesongen, har de startet elleve Premier League-kamper sammen hittil, samt to i ligacupen.

Få kamper ved Matips side

I fraværet av Lovren er det Lucas Leiva som har vikariert i backfireren de siste ukene, hvor Ragnar Klavan i en periode slet med virussykdom.

Men i tospann med Matip utgjør både Lucas og Klavan en nokså uetablert duo.

Kun to ganger – én i Premier League – har sistnevnte startet sammen med Matip så langt, mens Lucas’ opptreden i seieren over Tottenham sist var hans fjerde med tyskkameruneren.

Statistikken er imidlertid oppløftende. Med Klavan/Matip vant de røde 5–1 over Hull i høst, og med Lucas/Matip har laget vunnet tre av fire kamper.

TRE PÅ RAD?
TRE PÅ RAD?  Joël Matip og Lucas har bekledd midtstopperplassene de to siste kampene. Det har doblet antall kamper de har sammen totalt.

Faktisk var det de to som spilte sammen da det endte 4–1 over Leicester på Anfield og i sesongens største seier hittil, med 6–1 over Watford, en drøy måned senere.

Nederlaget kom i bortemøtet med Hull tidligere denne måneden, som var tredje gang de to spilte sammen i forsvaret. Mot Tottenham spilte Lucas i 82 minutter før han ble byttet ut med krampe.

Intern duell

I de ti ligakampene hvor Klavan har startet, står Liverpool med tre «clean sheets» og 1,3 baklengsmål i snitt. Det inkluderer bortekampene mot Arsenal, Everton og Manchester United, samt Manchester City hjemme.

Seks av de ti er vunnet, mens to er tapt og like mange har endt uavgjort.

Lucas, med to flere innhopp enn starter, har vært i lagoppstillingen fem ganger i Premier League denne sesongen. Laget har holdt nullen én gang, sluppet inn åtte mål, som gir 1,6 baklengs i snitt.

Flest mål feil vei kom som kjent i andre omgang av bortemøtet med Bournemouth, der han utgjorde stopperduoen med Lovren.

Tre av fem kamper med Lucas på laget er vunnet, og de øvrige er tapt. Brasilianeren har imidlertid spilt fast i både FA- og ligacupen, frem til returkampen mot Southampton i semifinalen.

I cupene ble det totalt fem seire, én uavgjort og to nederlag med Lucas, som til sommeren har vært i klubben i ti år.

Med Matip på laget har Liverpool for øvrig vunnet ni av 15 kamper, holdt nullen fire ganger og står med 0,93 baklengsmål i snitt.

Nå er både Lucas og Klavan, med henholdsvis 5,83 og 5,88 i snittbørs på Liverpool.no, friske og klare for kamp, og de kjemper om hvem som skal opptre ved siden av Matip mot Leicester – dersom ikke Lovren blir klar.

Et tredje alternativ er Joe Gomez, som ennå ikke har spilt i Premier League denne sesongen. Tenåringen fikk samfulle minutter i alle tre FA-cupkampene i januar, to sammen med Lucas og én med Klavan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]