Frustrert over Matip-situasjonen

Klubben venter på godkjennelse fra FIFA om Joël Matip kan spille for Liverpool mens Afrikamesterskapet pågår.

15. jan 2017 kl 20.52 Marius Rabben

Kort tid før Liverpools bortekamp mot Manchester United bekreftet klubben at Joël Matip ikke kunne spille fordi det ikke har kommet et svar fra FIFA om han faktisk får lov.

Ettersom midtstopperen sa nei til å spille for Kamerun i det pågående Afrikamesterskapet i Gabon, har fotballforbundet til Kamerun truet Matip med sanksjoner ut fra regelverket til FIFA.

I ytterste konsekvens kunne det medføre at spilleren ville bli utestengt for spill på klubblaget så lange Afrikamesterskapet pågår. Turneringen begynte i går, og finalen spilles 5. februar.

Seks andre spillere som har sagt nei til Kamerun, har fått samme beskjed. Allan Nyom i West Bromwich måtte følgelig stå over ligakampen mot Tottenham i går på samme grunnlag.

Risikoen ved å eventuelt spille mens en venter på bekreftelse, er poengene som tas i kamper hvor spilleren er involvert kan trekkes som straff dersom det kamerunske fotballforbundet får medhold av FIFA.

Har gitt seg med landslagsspill

En frustrert Jürgen Klopp mener det ikke skal være noen grunn til at Matip, som ikke har spilt for landslaget siden høsten 2015, skal rammes.

– Vår forståelse er at Joël har pensjonert seg fra landslagsfotball. Og vi, klubben, gjorde alt vi kunne for å gjøre det klart, men frem til nå har vi ikke fått responsen vi trenger for å være 100 prosent sikker på at han kan spille, sier han.

– Det er ganske vanskelig og ganske frustrerende, for å være ærlig. Han har vært i full trening i fem dager og ville vært i troppen, definitivt, og kanskje også på banen i dag, så jeg synes ikke det er rettferdig. Men det er ikke mer vi kan gjøre, og vi venter fortsatt på avgjørelsen.

– Vi kunne ikke ta risikoen, men vi er nødt til å få et svar så fort som mulig fordi vi har neste kamp på onsdag, og så en ny kamp, så en ny. Vi kan ikke vente for alltid.

– Dette er blitt offentliggjort nå. Vi har dette problemet, og vi er ikke det eneste laget med det problemet. Jeg tror (West Bromwich-manager) Tony Pulis sa noen ting om det, så jeg synes ikke det er rettferdig overfor supporterne, for klubbene, for lagkameratene og alt mulig. Nå må vi bare vente.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]