– Håpløst å få tak i folk hos FIFA

Jürgen Klopp var tydelig frustrert over FIFAs manglende handlekraft i den etter hvert svært betente Joël Matip-saken.

17. jan 2017 kl 15.21 Einar Kvande

Kamerun inkluderte Joël Matip i en foreløpig tropp til Afrikamesterskapet, men Liverpool-spilleren, som ikke har spilt for Kamerun siden september 2015, gjorde det klart at han var ferdig med landslagsfotball og ikke ønsket å delta i mesterskapet. Dermed ble han ikke tatt ut i den endelige troppen til Kamerun.

Kamerun har imidlertid brukt det foreløpige uttaket og spillerens nei som begrunnelse for å kreve at Matip ikke får spille for Liverpool mens Afrika-mesterskapet pågår. Det kan bety at Matip i verste fall ikke får spille for Liverpool før den 10. februar.

Sendrektighet hos FIFA

Liverpool har bedt FIFA klargjøre om Matip kan spille for klubben eller ei, men FIFA er veldig vanskelige å få i tale.

– Jeg har aldri opplevd en lignende situasjon i hele mitt liv, fortalte en hoderystende Jürgen Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Jeg ønsker ikke å legge skylden på noen, men våre supportere fortjener å få kjennskap til prosessen.

– Vi er sikre på at vi ikke har gjort noe galt, og det har ikke Joël heller. Han har ikke spilt for Kamerun siden 2015, og har ikke vært landslagsspiller siden.

– Han kan ikke spille for dem i Afrikamesterskapet, for han ble ikke tatt med i troppen deres, men likevel er det ikke 100% sikkert at han kan spille for oss.

– Jeg ville vurdert å ta ham med på laget i morgen, men jeg vet ikke om jeg kan det.

– FIFA har fortalt oss at de vil bestemme seg for om de vil åpne sak mot Matip eller ei på fredag. De har fortalt oss at det vil gå 7-10 dager før de kommer frem til en avgjørelse.

– Joël har ikke kunnet spille for oss siden 2. januar. Hadde han vært skadefri hele perioden, kunne han gått glipp av totalt åtte kamper. Dersom resultatet blir som vi tror det blir, vil han ha stått over åtte kamper uten å ha gjort noe galt.

– Jeg aksepterer at det finnes regler i livet, men de bør være basert på sunn fornuft. Vi kan ikke gjøre mer i denne saken, og det er vanskelig å akseptere.

Spilleren fortviler

Klopp avslørte at Matip selv også er veldig fortvilet over situasjonen som er oppstått.

– Han er ikke fornøyd. Jeg sa til ham før United-kampen at jeg ikke kan benytte ham. Vi er ikke den eneste klubben i denne situasjonen. Schalke har et lignende problem, og det har West Bromwich og Ajax også.

– Det er veldig vanskelig å komme i kontakt med folk i FIFA.

– Vi må nå vente med å benytte en skadefri spiller som ikke har spilt for Kamerun på 15-16 måneder. Det er det vanskelig å akseptere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]