Har sanket like mange poeng som i hele fjor

Jürgen Klopp er fornøyd med å ha nådd 60 poeng med sju kamper igjen å spille.

7. apr 2017 kl 15.15 Einar Kvande

Liverpool har allerede nådd like mange poeng som de sanket i hele forrige sesong, nemlig 60, og det med hele sju kamper igjen å spille.

– Jeg mener vi har hatt fremgang. Jeg synes faktisk vi har spilt flere vidunderlige kamper denne sesongen, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse på Melwood i dag.

– Vi har hatt flere skader frem til nå, og dersom man tar alle spillerne vi har savnet bort fra andre lag, vil jeg ha blitt veldig overrasket dersom de hadde spilt opp mot sitt beste. Men slik er våre situasjon. Vi må bare kjempe videre.

– Fremgangen kan vi snakke om etter sesongen. Dersom noen ikke ser fremgangen frem til nå, er det vår egen feil, for det burde være innlysende.

– Frem til nå har vi scoret flest mål i ligaen, og det er ikke så dårlig. Ja, vi har sluppet inn mange mål, men vi har spilt vidunderlige kamper både på Anfield og på bortebane.

– Du når ikke 60 poeng ut av ingenting. Du må gjøre en veldig god jobb. Etter alle problemene vi har hatt denne sesongen, er det bra å være i vår posisjon. Men sesongen er ikke over ennå. Det må vi være klar over, og bruke resten av sesongen til å sanke enda flere poeng, slik at vi står med flere enn disse 60 etter at siste kamp er spilt.

Hard kamp om Champions League-plassene

Kampen om en plass i neste års Champions League er knallhard. Bare seks poeng separerer Liverpool på tredjeplass og Manchester United på sjetteplass, og lagene i posisjonene bak Liverpool har også kamper til gode på Anfield-klubben.

– Alle motstanderne vi skal spille mot, for de har bare ett mål for øyet, og det er å slå oss, svarte Klopp da han fikk spørsmål om hvilket lag som var den største trusselen for de rødes topp fire-ambisjoner.

– Vi kan ikke tenke på noen andre enn de lagene vi skal møte. Situasjonen er som den er. Vi møter Stoke først, og så de andre lagene vi har igjen. Vi møter ikke noen av de andre topplagene i innspurten, så vi kan ikke påvirke deres resultater.

– De har sin egen sesong å fullføre, og vi må plukke så mange poeng som mulig fra våre egne kamper, og så får vi se hvor vi ender opp.

– Jeg tror ikke at 60 poeng, eller 62 eller 65, vil være nok til å kvalifisere seg for Champions League, så vi må sanke en del mer poeng enn det. Etter kampen mot Middlesbrough vil vi vite eksakt hvordan dette ender.

– Vi får se hva som skjer. Våre rivaler i topp fire-kampen er veldig sterke. To av de seks lagene i tetkampen vil ikke komme med i Champions League neste år.

– Vi ønsker selvsagt å spille i Champions League, og dersom vi ikke klarer det kan vi spekulere på hvorfor vi ikke klarte det. Men for øyeblikket tenker jeg ikke på det, eller hvorfor vi bare har 60 poeng, eller hvorfor vi allerede har så mye som 60 poeng.

Fokuserer på Stoke-kampen

– Det eneste jeg tenker på er å ta ut et lag som skal spille mot Stoke. Det er en skikkelig utfordring, faktisk. Hvordan vi skal stille så sterkt som mulig der, og vinne kampen.

– Stoke er et godt lag. De har vært ujevne denne sesongen, men de er fortsatt et godt lag. De har ikke hatt spesielt gode resultater de siste kampene, men Stoke er aldri noe enkelt sted å komme til. Alle vet det.

– De har flere valgmuligheter, men spillestilen deres er ganske kjent. De spiller god fotball.

– Jeg tror ikke Stoke føler de er i faresonen eller noe. De er kanskje blant disse 2-3 lagene som ikke har så mye å kjempe for, så de er i en komfortabel situasjon. Men de er et lag med en naturlig selvtillit.

– De har en veldig erfaren manager. En veldig god manager. Så det er et vanskelig sted å spille. Men Stoke er det eneste stedet vi ønsker å være i morgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]