Ingen minnegudstjeneste på Anfield i år

Førstkommende lørdag er det 28 år siden Hillsborough-tragedien. Årets minnegudstjeneste holdes i Liverpool Anglican Cathedral.

12. apr 2017 kl 08.35 Einar Kvande

Fjorårets minnegudstjeneste ble den siste på Anfield. Det ble bestemt etter ønske fra familiene i Hillsborough Family Support Group.

Fra og med i år skal minnegudstjenestene gå på omgang mellom Liverpools to store katedraler. Årets minnegudstjeneste holdes derfor i Liverpool Anglican Cathedral kommende lørdag.

– Årets Hillsborough-minnegudstjeneste blir en enkel seremoni, hvor folk får sjansen til å minnes de som omkom på Hillsborough og be for familiene og alle som ble berørt av tragedien. Minnegudstjenesten er åpen for alle som ønsker å markere årsdagen for tragedien, uttaler biskopen i Liverpool, Paul Bayes, til Liverpool Echo.

Ett minutts stillhet

Minnegudstjenesten vil starte klokken 14.45 lokal tid (15.45 norsk tid) og vare en halvtime. Det vil som vanlig holdes ett minutts stillhet klokken 15.06 lokal tid.

– Det er nå slutt på tiden da minnegudstjenestene ble holdt på Anfield, etter ønske fra familiene i HFSG, som organiserte dem. Byen Liverpool vil selvsagt aldri glemme de 96. Den årlige markeringen i en av byens to katedraler vil gi folk en sjanse til å reflektere over det som skjedde, uttaler Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group.

Liverpool Cathedral har bedt media om å ikke sende representanter til minnegudstjenesten, da det skal være en «personlig seremoni».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]