– Jeg kunne sparket ham i korsryggen!

Jürgen Klopp innrømmer at det var med blandede følelser han så Sadio Mané sende Senegal til kvartfinalen i Afrikamesterskapet.

20. jan 2017 kl 15.33 Einar Kvande

Mané scoret det første målet for Senegal i 2-0 seieren over Zimbabwe i går kveld. Et resultat som betyr at Senegal allerede er gruppevinner i gruppe B, før den siste gruppespillkampen spilles.

– Jeg sendte ham en tekstmelding i går kveld. Jeg sa at jeg kunne ha sparket ham i korsryggen!

– De er videre til kvartfinalen, og han scoret. Det er bra for ham.

– Men for meg er det blandede følelser. Men så lenge han holder seg skadefri er det greit.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Vi får ta dette for hva det er, og holde med Senegal.

Opplever Matip-saken som urettferdig

I tillegg til Mané har også Liverpool følt seg tvunget til å stille uten Joël Matip så lenge Afrikamesterskapet pågår, av frykt for represalier fra FIFA etter at Kamerun tok med midtstopperen i den foreløpige troppen til mesterskapet selv om spilleren gjorde det klart flere måneder i forveien at han ikke ønsket å delta i mesterskapet, og ikke hadde spilt på landslaget siden høsten 2015.

– Vi kjente til Afrikamesterskapet på forhånd. Det er likedan for alle lag. Jeg har ingen problemer med Afrikamestersakpet. Absolutt ikke, sa Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Vi har stor respekt for Afrikamesterskapet, og det de gjør der. Men det er ikke særlig kult at det spilles midt i sesongen vår.

– Matip-saken er spesiell. Den føler vi er urettferdig. Vi har gjort det vi kan, men vi kan ikke forandre på det og snu det i vår favør. Det er en ny erfaring for oss. En erfaring vi gjerne skulle ha vært foruten, men vi lærer av den også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]