Klopp: Lallana kan gå glipp av åtte kamper

– Det er hardt for oss å miste en spiller som Adam, sier Klopp, og mener det er meningsløst med privatlandskamper på slutten av sesongen.

31. mar 2017 kl 10.18 Arve Vassbotten

Adam Lallana returnerte fra landslagsoppdrag med England med skade for andre gang på rad.

Jürgen Klopp er lite imponert over kampprogrammet til det Engelske fotballforbundet mot slutten av Premier League-sesongen.

– Gir ikke mening

– Det er hardt for oss å miste en spiller som Adam i fire uker, noe som kan bli åtte kamper. Det er mye, sier Jürgen Klopp til Sky Sports.

Det er lenger enn først antatt rundt Lallanas skade, og kan bety at Klopp ikke forventer å ha midtbanemotoren spilleklar igjen før i siste serierunde. Han reagerer spesielt på at Lallana ble brukt i privatkampen mot Tyskland, i kampen før han ble skadet mot Litauen.

– Uansett hvem som synes det var en god idé å sette opp Manchester City og Liverpool søndag kveld, og så Tyskland mot England på onsdag, så gir det ikke mening. Vi må alle begynne å jobbe mye bedre samme. Fotballforbundet, Premier League, TV og klubbene, for vi trenger å selge det beste produktet, mener Klopp.

– City og Liverpool var en av de mest intense kampene i serien. Så du kan ikke har en høydepunktkamp som den, og så Tyskland mot England og andre ting. Vi er alle avhengig av spillerne, og mange spillere ble skadet i denne landslagspausen, sier han.

Liker Southgate

– Privatlandskamper på denne tiden av sesongen? Noen vil fortelle meg at det er viktig fordi de lærer noe om spillerne. Om åtte uker er det flere vennskapskamper for landslagene. Spillerne burde hatt en pause, men de spiller isteden privatlandskamper.

Gareth Southgate skal ha ringt Klopp denne uken, etter at Adam Lallana ble skadet på sitt andre landslagsoppdrag på rad.

– Jeg gir ingen skylden for dette, spesielt ikke Gareth Southgate. Jeg liker han, og vi har hatt noen møter. Som manager respekterer jeg absolutt at det er han som tar ut laget. Media satte han under stort press med å velge ut det beste mannskapet. Hadde han utelatt Lallana mot Tyskland, ville pressen spurt: «ønsker du å vinne?», sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]