Papirmangel skaper hodebry for Liverpool

– Det er ikke klart om det finnes en papirmølle her.

19. jan 2017 kl 17.26 Arve Vassbotten

Gabriele Marcotti, fra The Times og blant annet podcasten The Game på ESPN, sier i et intervju på ESPN at mye av problemet rundt Jöel Matip-saken for Liverpools del er at de er usikre på om det finnes noen papirer på at midtstopperen har trukket seg fra landslaget formelt.

– FIFA har blitt alles boksebag, og får skylden for dette. Men slik jeg forstår det, handler dette kun om reglene. Som spiller kan du trekke deg fra landslaget ved å sende et offisielt brev til ditt forbund og si at: «ikke plukk meg ut igjen». Det er noen fotballspillere som velger å ikke gjøre det offisielt, fordi de har godt forhold til forbundet.

  Lite hjelpsomme i Kamerun

  – Når det gjelder Matip er det uklart om han har skrevet til dem. Han sa til forbundet at han ikke vil spille for landslaget da han var i Schalke, og de har ikke brukt han siden 2015. Men nå ble han inkludert i den foreløpige 35-mannstroppen til Afrikamesterskapet, men sa han ikke ville komme. Men det er ikke klart om det finnes en papirmølle her, og Liverpool er heller ikke sikre på at det finnes papirer på det. Derfor har de ikke spilt med han. For hvis man bruker en spiller som ble kalt opp, men ikke møtte opp, så risikerer man sanksjoner, sier Marcotti.

  – Liverpool har bedt FIFA etterforske det, men problemet er at det egentlig ikke er FIFAs jobb å undersøke det. De kan gjøre det om det er en klage, men slik jeg forstår det hjelper ikke Kamerun til med å få klarhet i om de har fått et brev fra Matip. Så det er en vanskelig situasjon for Liverpool å være i. Det er nok ikke deres feil, men det de kanskje kunne ha gjort var å være litt mer proaktive tidligere. Men det er ganske åpenbart at Kamerun ikke har vært hjelpsomme.

  Det er ikke klart om det finnes en papirmølle her, og Liverpool er heller ikke sikre på at det finnes papirer.Gabriele Marcotti

  – Matip burde sikret seg

  Reglene som nå skaper hodebry for Jürgen Klopp og Liverpool-ledelsen ble laget for å hindre klubber i å legge press på spillere om å holde seg borte fra landslagssamlinger.

  – Grunnen til at disse reglene eksisterer er at det er noen klubber som tidligere har lagt press på spillere, spesielt de som spiller for lavt rangerte land eller landslag med lite penger, om å si at de er skadet eller at de ikke vil spille for dem mer. Det skjedde før, derfor satte FIFA seg ned med klubbene, forbundene og spillerorganisasjonene for å lage regler for å håndtere dette.

  – Resultatet ble at alt man trenger å gjøre er å sende inn et brev som sier at man har lagt opp, og man kan til og med omgjøre det seinere. Hadde jeg vært Matip, ville jeg for å sikre meg, sendt det brevet i 2015, hatt en kopi, tatt vare på kvitteringen om at det var mottatt og da hadde vi ikke hatt denne samtalen nå, sier Marcotti til ESPN.

  Har du innspill til journalisten?
  [email protected]