Rådfører seg med advokater før laguttaket

Jürgen Klopp har lyst til å bruke Joël Matip mot Plymouth, og har kort tid igjen på å ta et valg.

18. jan 2017 kl 00.06 Marius Rabben

– Selvfølgelig trenger jeg råd, jeg er ikke en advokat. Men avgjørelsen er det jeg som skal ta, sier Liverpool-manageren til engelsk presse.

– Jeg kan sette ham inn på laget. Jeg tror ikke dommeren kommer til å si «stopp, stopp, du kan ikke gå ut på banen». Vi har hatt mange samtaler de siste dagene og ukene. Vi har gjennomført overganger raskere enn dette!

– Har tatt lang tid

Kort tid før møtet med Manchester United gikk klubben ut med nyheten om at Matip ikke kunne spille fordi de ikke har fått et konkret svar fra FIFA om stopperen har lov til å spille mens Afrikamesterskapet pågår – fordi han sa nei til spill for Kamerun.

– Det har allerede tatt lang tid, men nå begynner det å virkelig bli anspent fra vår side. Vi har prøvd alt mulig, men til syvende og sist må jeg ta en avgjørelse.

Han vurderer å bruke Matip mot Plymouth i FA-cupomkampen onsdag kveld, men da risikerer klubben straff fra FIFA om de etter hvert slår fast at det ikke er lov. Hva blir konsekvensene?

– Vi vet ikke. Det er ikke 100 prosent klar hva som vil skje (om han spiller). Man må vurdere risikoen. Men han har bare vært i trening tre–fire dager, og han hadde heller vært på benken (mot Man. United) enn i startelleveren. Ettersom vi nå møter Plymouth, som kanskje ikke vil være den mest intense kampen for en midtstopper, ville det vært fornuftig å bruke ham.

– Nå som han er klar for å spille for oss, blir dette vanskelig, sier Klopp om situasjonen.

– Det handler ikke om å skylde på noen, men det er ikke særlig enkelt å komme i kontakt med de avgjørende folkene. Til syvende og sist er det presidenten i det kamerunske fotballforbundet og Mr (Gianni) Infantino i FIFA.

– Ville latt ham dra om han ønsket

– Drømmen min er at et brev fra offisielt hold i Kamerun sier at spilleren er fri og kan spille for Liverpool. Vi ville latt ham dra (til Afrikamesterskapet). Sadio Mané spiller for Senegal. Det er ikke sånn at Afrikamesterskapet ikke passer planene våre, eller noe i den duren. Vi ville latt ham dra.

– Men min forståelse er at det er en fri verden, og hvis du ikke ønsker å spille for landslaget, og har forskjellige grunner til det, så bør det være mulig. Vi kan alle ta avgjørelser. Hele land kan forlate EU, og ingen kan si «nei, du kan ikke». Åpenbart så går det.

– Vi er ikke klubben som sier «nei, vi vil ikke ha Afrikamesterskapet.». Jeg liker denne turneringen. Sadio er der. Spør Man. United om de var glade for at Sadio spiller der, og alle de andre lagene vi skal møte. Vi er ikke det. Hvis vi kunne brukt ham, ville vi gjort det. Men han er der.

– En annen spiller (Matip) har tatt en avgjørelse og sagt at han vil bli værende i klubben. Og nå har vi fått denne situasjonen.

– I fremtiden er det nødt til å være skikkelige regler for landslagsspillere, ikke bare kommentarer eller noe sånt. Dette dreier seg ikke om skyldspørsmålet, men om å forstå situasjonen, og deretter si at «dette er reglene».

Avspark mot Plymouth i FA-cupen er onsdag kl. 20.45.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]