Rafa besøker minnesmerket

Rafael Benítez vil besøke minnesmerket ved Hillsborough Stadium før kveldens kamp.

8. apr 2017 kl 09.06 Arild Skjæveland

Om én uke er det 28 år siden Hillsborough-tragedien. I kveld spiller Newcastle en viktig bortekamp mot Sheffield Wednesday på nettopp Hillsborough, og Rafael Benítez er som kjent manager for «The Magpies» nå.

I morgentimene i dag vil han ta en tur til stadion og minnesmerket utenfor stadion for å legge ned en personlig hilsen, før han senere på i kveld returnerer med laget sitt for kamp. Det skriver Chronicle Live.

Benítez utviklet et sterkt bånd til Hillsborough-familiene under sin tid i Liverpool, og har fortsatt med det etter at han forlot klubben. Da han mistet jobben på Anfield donerte han 96.000 pund til Hillsborough Family Support Group. På 22 årsdagen var han tilbake på Anfield og satt på The Kop på minnestunden.

Det er nå snart ett år siden juryen kom med sine konklusjoner etter det nye likskuet i Warrington. Da uttalte Rafa seg.

– Etter så mange år med kamp for rettferdighet, er jeg veldig glad for å se konklusjonen i dag, som bekrefter det vi har sagt lenge. Jeg er spesielt glad for familiene av de 96 som har ønsket rettferdighet så lenge, og med slik verdighet - og for menneskene i Liverpool og fotballsupportere generelt, sa Rafa den gang.

Benítez og Newcastle kan rykke opp igjen til Premier League. Laget ligger på andreplass i Championship, to poeng bak Brighton med kveldens kamp til gode. Det ser lovende ut for St. James Park-klubben, som har neste lag Huddersfield ti poeng bak seg igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]