Sakho har stengt Palace-buret

Prestasjonene i hans tre første kamper på utlån har sørget for at Mamadou Sakho kan bli månedens Premier League-spiller.

24. mar 2017 kl 21.43 Marius Rabben

Franskmannen, som ikke har spilt for Liverpool siden april i fjor og ble lånt ut til Crystal Palace i januarvinduet, fikk bestemannsprisen av BBC allerede i debuten mot Middlesbrough på tampen av februar.

Crystal Palace vant oppgjøret 1–0 og holdt dermed nullen for tredje gang i Premier League denne sesongen. Manager Sam Allardyce skrøt spesielt av hvor behersket Sakho var med ballen, og at han startet en rekke angrep bakfra.

Ingen baklengs med Sakho

Med Sakho i forsvarsrekka har også begge de påfølgende kampene endt med seier uten baklengsmål.

Hjemmesterke West Bromwich ble slått 2–0 på The Hawthorns, før Watford tapte 0–1 på Selhurst Park foran landslagspausen. Resultatene har sendt Crystal Palace fra nedrykksplass til å ha en luke på fire poeng ned fra sin 16. plass – med én kamp til gode på to av lagene bak.

Fra å ha kun ha to ligakamper uten baklengsmål før Sakhos debut, står hovedstadslaget nå med fem «clean sheets».

– Eksepsjonelt bra

Nå har Sakho blitt nominert til månedens spiller i Premier League.

– Det løftet han har gitt oss defensivt, har vært eksepsjonelt bra, sa Allardyce etter WBA-kampen.

Sakho fikk hele 48 prosent av supporternes stemmer som lagets beste mot West Bromwich.

Med kun U23-fotball under beltet denne sesongen før låneovergangen, brukte 27-åringen et par uker til å finne kampformen på treningsfeltet. Nå er han blitt en fast brikke.

– Han har funnet seg veldig godt til rette i miljøet her, og har jobbet hardt for å bli klar. Nå viser han hvor god han er som forsvarsspiller, la Allardyce til.

Stoppermakkeren, James Tomkins, mener den defensive tryggheten er avgjørende for at Palace-formen har snudd.

– Jeg føler vi har et godt samarbeid i emning der bak, sier han til londonernes klubbsider.

– Vi utfyller hverandre, han er veldig rolig og god til å spille ved siden av, og heldigvis har det fungert bra med hele laget i det siste.

Rød kontrakt i tre år til

I neste runde venter sesongens tøffeste oppgave for Sakho og Palace, som møter Chelsea på Stamford Bridge.

Ligainnspurten fortsetter mot Southampton (B), Arsenal (H) og Leicester (H), før Liverpool er motstander på Anfield. Den kampen kan ikke Sakho spille grunnet utlånsreglene i Premier League.

Videre venter Tottenham (H), Burnley (H), Manchester City (B), Hull (H) og Manchester United (B).

Sakhos kontrakt med Liverpool strekker seg til sommeren 2020, og Jürgen Klopp har ikke utelukket en rød fremtid for stopperen som har 80 kamper og tre nettkjenninger for klubben.

For øvrig er Klopp nominert til månedens manager, mens Gini Wijnaldum er blant de nominerte til månedens spiller. Du kan avgi din stemme her!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]