Sikret seg rettighetene til Fa-cupen og ligacupen

Fra høsten vil mange engelske cupkamper sendes gratis på Viasat 4.

11. mai 2017 kl 12.15 Arve Vassbotten

Tidligere denne uka ble det kjent at MTG skulle samarbeide med TV 2 om visning av Champions League fra 2018.

Torsdag ble det kjent at MTG også har kjøpt rettighetene til FA-cupen, den engelske ligacupen og Championship.

Denne sesongen ble ikke rettighetene til FA-cupen kjøpt opp av TV 2 før like før Premier League-lagene skulle i aksjon, men neste sesong er fotballfans allerede sikret å se turneringen på TV.

Allerede fra høsten 2017 vil de vise mye av den engelske toppfotballen gratis på Viasat 4, står det i en pressemelding fra MTG. Alle kampene blir også tilgjengelige på Viasat-kanalene og Viaplay.

Langtidsperspektiv

MTGs nye og eksklusive rettigheter har en varighet frem til 2024 for FA-cupen, mens ligacupen og Championship varer til 2022.

Første helgen i august sender Viasat 4 Community Shield fra Wembley.

Med Viasat-kanalene og Viaplay vil man få tilgang til alle kampene fra både ligacupen, FA-cupen og Championship, skriver selskapet.

– Nå styrker vi tilbudet vårt med engelske fotballrettigheter som vi vet er svært ettertraktet blant seerne, og med dette har vi toppfotball fra alle de store europeiske fotballnasjonene. Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass langsiktige avtaler for disse rettighetene og at fotballfesten vil fortsette på MTGs flater i mange år framover, sier Anne Tufte, Sportssjef i MTG Norge.

Sesongen 2017/2018 viser MTG FA-cupen slik nordmenn er vant til, men fra sesongen 2018/2019 vil FA Cup-rettighetene utvides og omfatte langt flere kamper enn tidligere.

Med den nye avtalen vil MTG tilby nær dobbelt så mange kamper fra verdens eldste fotballturnering, noe som igjen betyr at samtlige av Premier League-lagenes kamper i FA-cupen vil bli vist.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]