– Trenger tre toppkeepere neste sesong

Liverpool har ingen planer om å signere noen ny keeper denne sommeren, og det store muligheter for at Danny Ward ikke drar på noe nytt låneopphold.

20. jun 2017 kl 08.46 Arve Vassbotten

Fra før har Liverpool sikret en ung spiss i Dominic Solanke, og hvis Roma-vingen Mohamed Salah blir kjøpt, vil Jürgen Klopp fokusere på andre område.

En dominerende midtstopper, en pålitelig venstreback og en dynamisk midtbanespiller er alle høyt oppe på Klopps ønskeliste, ifølge James Pearce i Liverpool Echo.

På keeperplassen er det imidlertid ingen planer om å søke forsterkninger.

Simon Mignolet virket sikrere enn noen gang etter at han tok tilbake plassen på laget, Loris Karius fikk ikke helt den sesongen han så for seg i sin første sesong, men skal ha forbedret seg på flere områder, mens Danny Ward var med å sikre Huddersfield opprykk til Premier League.

Har forbedret seg på alle områder

– Slik jeg ser det så ser ting veldig bra ut for Liverpool på keeperplass, sier keepertrener John Achterberg til Echo.

– I en klubb som Liverpool får små ting mye mer fokus på seg enn i andre klubber. Min jobb er å prøve å hjelpe keeperne med å holde seg positive. Jeg snakker alltid med dem og sier hva jeg mener kan forbedres, og forklarer hvorfor vi jobber med ulike aspekter.

Keepertreneren er imponert over hvordan Mignolet sto i siste del av sesongen, der han hadde flere matchavgjørende øyeblikk.

– Han har forbedret seg på alle områder. Det er på grunn av hans harde arbeid på treningsfeltet. Nå må han forsøke å ta med seg det inn i neste sesong.

Karius viste god holdning

Karius fikk det ikke enkelt da han kom fra Mainz for 4,7 millioner pund sist sommer. Han brakk hånda i preseason, og gjorde noen stygge feil etter at han tok over for Mignolet utpå høsten. Etter det mistet han plassen på laget igjen.

– Loris kom her for å kjempe mot Simon.

– Han måtte vente og jobbe hardt mot at den neste sjansen skulle dukke opp. Holdningen hans var veldig bra, mener keepertreneren.

Trenger konkurransen

Danny Ward har nå vært på lån i Aberdeen og Huddersfield de siste to sesongene, og har gjort det sterkt begge steder.

Ward spilte 46 kamper for Championship-klubben Huddersfield denne sesongen, og var med på å spille Yorkshire-klubben opp i Premier League via play-off, hvor Liverpool-keeperen ble den store helten i to straffespark-konkurranser.

– Det var hele tiden planen at Danny skulle få spilleerfaring i to år og at det skulle heve nivået hans. Han viste at han var stabilt god i Huddersfield. Vi tar han tilbake fordi vi ønsker tre gode keepere som kan kjempe mot hverandre. Hvis man får noen skader eller suspensjoner neste sesong, trenger vi tre toppkeepere. Man trenger den konkurransen, sier Achterberg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]