Trosser advarslene og spiller med Matip?

Liverpool vurderer å presse fram avgjørelse ved å spille med Jöel Matip i FA-cupen på onsdag.

16. jan 2017 kl 18.40 Arve Vassbotten

Liverpool vurderer å utfordre FIFA ved å spille med Jöel Matip i onsdagens omkamp mot Plymouth Argyle i FA-cupens tredje runde. Dette skriver de anerkjente journalistene Chris Bascombe i The Telegraph og Paul Joyce i The Times.

FIFA har så langt ikke satt noen tidsfrist for når de vil ta en avgjørelse i den pikante saken. Akkurat nå står Matip i fare for å ikke kunne spille de seks neste kampene, så lenge Kamerun er med i mesterskapet.

Presser fram dom

Om Liverpool tar ut Matip til FA-cupkampen, vil de kunne presse fram en dom fra FIFA.

Liverpool-ledelsen skal være rasende på at FIFA ikke gir noen hjelp i saken, og isteden bare viser til et uklart regelverk.

Derfor har det vært diskusjoner mellom Klopp og toppledelsen i FSG om hvordan man skal håndtere situasjonen, skriver The Times.

Liverpool står på at Matip har gjort det klart at han ikke ønsker å spille for landslaget lenger. Og selv om Matip ikke ble tatt ut til Afrikamesterskapet, har Liverpool ikke fått en klargjøring om han kan spille for klubben.

Det er uklart om Liverpool sitter på bevis for at Matip har trukket seg fra landslaget og at dette er blitt akseptert av fotballforbundet i Kamerun.

Bot for West Ham

Liverpool mener nå at de ikke har så mange andre alternativer enn å spille med Matip, etter at FIFA på mange vis har fraskrevet seg saken og mer eller mindre bedt klubben og landslagsforbundet om å finne ut av det selv.

Om Liverpool skulle spille med Matip, risikerer klubben sanksjoner fra FIFAs disiplinære komité.

For to år siden trakk West Hams Diafra Sakho seg fra Senegals lag i turneringen på grunn av en ryggskade, men scoret 18 dager seinere i FA-cupen mens Afrikamesteskapet fortsatt gikk.

West Ham risikerte da å bli kastet ut av turneringen, men endte isteden opp med en bot på 71000 pund og beholdt plassen i turneringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]