– Vi tapte ikke fordi vi manglet en «Plan B»

Jürgen Klopp sier taktikkendringene mot Stoke ikke er noe som ble utløst av kravet om en alternativ spillestil.

15. apr 2017 kl 00.03 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp gjorde endringer på sin taktikk før kampen mot Stoke og underveis i kampen mot Bournemouth, og brukte da en trebackslinje. Men sjefen insisterer på at det ikke er noen «Plan B», som mange har mente Liverpool har manglet denne sesongen.

– Jeg har aldri tenkt på eller lyttet til slike ting. Jeg mister faktisk litt respekt om folk sier slikt. Denne sesongen har vi hatt masse ballinnehav, og har vunnet kamper mot lag som Hull og Leicester med fantastisk fotball. Det handlet ikke om den beste intensiteten, presset eller slike ting, det var fotball på sitt beste, sier Klopp til Liverpool Echo.

Har jobbet med å få tøffere lag

– Hvis man går tilbake og ser på lagene mine, Dortmund i 2012 eller 2013 for eksempel, så handlet det ikke bare om press, vi spilte fotball og vant kamper.

– Vi tapte ikke kamper denne sesongen fordi vi ikke hadde en «Plan B», det var fordi vi hadde vanskeligheter i ulike kamper. Hvis noen snakker til meg om «Plan A» eller «Plan B» forstår jeg det egentlig ikke hva de mener, for det var aldri tilfellet.

For å fortsette å beholde forspranget til Arsenal og Manchester United, blir det en ny viktig kamp på Hawthorns på søndag.

Klopp sier han hele sesongen har jobbet med å få en tøffere versjon av sitt Liverpool-lag.

– Vi har ikke tilpasset oss de siste ukene, vi gjorde det fra starten av sesongen. Vi visste fra starten av sesongen at vi er Liverpool og at uansett hvor vi drar, og uansett hvem som kommer til Anfield, vil de legge seg litt bakpå.

– Nesten alle lagene gjør det, kanskje utenom City og Tottenham. Vi visste at vi måtte tilpasse oss det, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]