MTG og TV 2 skal samarbeide om Champions League

Fra høsten 2018 vil to Champions League-kamper hver runde sendes på TV 2.

9. mai 2017 kl 08.49 Arve Vassbotten

MTG (Modern Times Group) forlenger rettighetene til UEFA Champions League fra 2018 til 2021.

Avtalen gjelder i Norge, Sverige og Danmark, og rettighetene inkluderer fri-tv og betal-tv i tillegg til mobile enheter og internett, skriver bransjenettstedet Kampanje.

De får med den nye avtalen rettigheter til å sende 108 Champions League-kamper på norske skjermer hver sesong.

MTG eier Viasat 4 og Viasat Fotball, som i dag sender turneringen. Men de skal også ha inngått en avtale med TV 2 om å sende turneringen.

TV 2 vil ha første- eller andrevalg av kamper på alle kampdager.

35% flere sendinger fra 2018

- Vi er enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo. Også finalen vil vises på TV 2. Vi ser frem til dette samarbeid med MTG-konsernet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Kampanje.

«Medierettighetene for turneringen kommer fra 2018 til å bli enda mer omfattende, med 35% flere sendinger – 46 sendetidspunkter som dekker 138 kamper over 17 uker. MTG har sikret eksklusiverettigheter for 108 av UEFA Champions League-kampene i Norge, de resterende kampene blir sublisensiert til TV2 – men alt av Champions League-innhold vil være tilgjengelig på MTGs flater i Norge», står det i en pressemelding fra MTG.

- Vi er glade for å ha sikret oss verdens beste fotballturnering for en ny rettighetsperiode. UEFA Champions League vil fra 2018 ble enda mer omfattende enn tidligere, med atskillig flere sendetidspunkter. Selv om vi har sublisensiert deler av kampene til TV2, vil seerne fremdeles se alle UEFA Champions League-kamper på våre flater og det er vi selvfølgelig strålende fornøyde med, sier sportssjef i MTG, Anne Tufte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]