Carra fyller 40

Liverpoollegenden er 40 år gammel i dag.

28. jan 2018 kl 09.31 Arild Skjæveland

I dag fyller Jamie Carragher 40 år.

Forsvarsspilleren fikk 737 kamper for Liverpool fra debuten i 1997, til han la opp etter 2012-13 sesongen.

Som spiller vant han to FA-cuper, tre ligacuper, én UEFA-cup og én Champions League.

Etter at han la fotballskoene på hyllen, har han jobbet for Sky Sports, og er nå en av de mest markante ekspertene i engelsk fotball.

Kunne vært del av trenerteamet

I sommer fortalte Jamie Carragher at å bli del av støtteapparatet i Liverpool var den opprinnelige planen da han la opp.

– For å være ærlig vil jeg ikke være en som sier at jeg vil elske å være tilbake i Liverpool en dag og tigge jobb eller noe slikt. Jeg fortalte Liverpool at jeg skulle legge opp et år før jeg gjorde det, og det var ingen jobb der da. Det er ikke kritikk, for dersom jeg skulle fått en jobb måtte noen andre miste sin. Du kan ikke bare lage en rolle for noen, sier en som alltid åpenhjertlig Carragher i podcasten Liverpool Review.

– Da Kenny var manager og jeg var inn og ut av laget, så spurte jeg ham om jeg kunne følge han i sesongoppkjøringen. At jeg skulle være med på møtene med støtteapparatet, og dersom jeg ikke skulle spille hver uke kunne jeg se hvordan han satte i stand en treningsøkt, og hvordan han skulle organisere det. Den type ting.

– Kenny sa ja, men så mistet han jobben. Jeg møtte Brendan, og han ville ha meg med i støtteapparatet. Jeg tenkte «strålende».

– Av en eller annen grunn ombestemte han seg, og hentet heller inn Mike Marsh fra akademiet. Det var ingen problem, men jeg tenker alltid på hva som ville skjedd, og om jeg ville blitt veldig giret på treneryrket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]