Videodømming:Klopp hevder TV-kanal bestemte tilleggstiden

Mens dommerorganisasjonen påstår det hele dreier seg om en misforståelse.

30. jan 2018 kl 11.08 Arve Corneliussen

– Det jeg hørte var at tilleggstiden burde ha vært på ti minutter. Den ble bare på fire minutter. Jeg hørte at TV sa den ikke skulle være lenger enn fire minutter, sier Jürgen Klopp, ifølge The Telegraph, og fortsetter:

– Det er selvsagt ikke mulig. Du kan ikke kutte ned tiden bare fordi det er noe annet å sende. Jeg vet ikke hva som gikk etterpå – kanskje nyhetene eller noe. Det var ti minutter, og da må du spille ti minutter lenger. Du kan ikke bare si at nå har vi spilt litt for lenge.

Kritiserer tidsbruken

Ifølge Jan Åge Fjørtoft, som satt i Viasats studio i forbindelse med sending av kampen, tok det om lag fire minutter fra Mohamed Salah gikk i bakken til straffeavgjørelsen var tatt.

I tillegg kom to skader på West Bromwich-spillere og et annullert mål på grunn av videodømming (VAR).

Ifølge avisen erkjenner Klopp at klagingen kan få ham til å høres bitter ut etter det sure tapet, men føler dette var noe han ikke kunne la ligge.

– Jeg ville ikke ha snakket om det om det ikke var tilfellet. Folk trenger åpenbart å bli vant til det (VAR), og det tok ekstra lang tid fordi dommeren gikk bort for å se på skjermen selv. Jeg følte det tok veldig lang tid, sier Klopp.

Hevder det er en misforståelse

BT Sport, som hadde TV-rettighetene til kampen i England, hevder på sin side at de ikke hadde noe med tilleggstiden å gjøre.

– Vi har ingenting med dommerens avgjørelse om tilleggstiden å gjøre, sier en talsperson fra TV-kanalen.

En talsperson fra Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), de britiske toppdommernes organisasjon, mener på sin side at det hele kan dreie seg om en misforståelse, og forklarer at det ikke er noen kommunikasjon mellom noen TV-stasjon og dommerne.

– Videodommeren skal råde fjerdedommeren om hvor mye som bør bli lagt til etter hver omgang for tapt tid på grunn av VAR, forklarer PGMOL.

Derfor mener organisasjonen, ifølge Telegraph, at TV-referansen Klopp hørte egentlig kan ha vært ment som VAR.

Mener spillerne må beskyttes

Etter kampen stilte Jürgen Klopp seg positiv til videodømmingen fordi han mener korrekte avgjørelser er viktigst.

Han etterlyser imidlertid at dommerne bruker videodømming til å beskytte spillerne, og henviser til at Cardiffs Joe Bennett bare fikk gult for en skrekktakling av Manchester Citys Leroy Sané.

– Jeg har alltid sagt at den første tingen vi må gjøre er å beskytte spillerne. Er du for sen i en takling må du straffes for det. I Cardiff-kampen var det en stygg takling, men har noen skrevet i det hele tatt om dette angående VAR? Hvis noen ser en slik takling og ikke straffer dem, er det virkelig dårlig, sa Klopp under mandagens pressekonferanse.

Slik opplevdes VAR fra tribuneplass

Einar Kvande, journalist i supporterklubben, så VARs Anfield-debut fra tribuneplass. Han forteller om en del murring blant sidemennene da pausene ble på sitt lengste.

– Det ble litt surrealistisk med videodømming på Anfield. Jeg tror mange i publikum ikke helt hadde tatt innover seg at det skulle være videodømming. Mange rundt visste ikke helt hva som foregikk, men det virket som det gikk opp for dem etter hvert. Sidemannen min var for eksempel fryktelig irritert og fryktet amerikanske fotballtendenser med reklameinnslag mens dommeren tar avgjørelser, forteller Kvande, som selv er positiv til videodømming.

– Jeg vil alltid være en tilhenger av det skal tas rette avgjørelser, og er derfor tilhenger av videodømming. Det er fortsatt bare på prøvestadiet, og jeg tror det vil gå seg til, tilføyer han, og kommer med et løsningsforslag:

– Jeg tror mye kan løses ved å gi dommeren i rommet mer makt, slik at han kan ta avgjørelsen. Da vil ikke dommeren trenge å se situasjonene på skjerm selv.

Mari Lunde, som leverer reisestoff for supporterklubben, var også til stede på Anfield. Hun beskriver det som en veldig rar opplevelse med videodømming på Anfield.

– Det var bare veldig merkelig, og ble noe helt annet enn hva du er vant med. Det er rart å feire en dommeravgjørelse på den måten, og det føles mer som et gameshow enn fotball, sier Lunde til liverpool.no.

– Men ser jo rett på dommeren i stedet for å juble. Det virker som et dårlig produkt, som ikke er klart til å settes i gang, legger hun til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]