Mané ble preget av Merseyside-blunderen

Jürgen Klopp mener Sadio Mané fikk en formsvikt etter kritikken.

21. jan 2018 kl 23.59 Arve Vassbotten

Etter Merseyside-derbyet før jul ble Sadio Mané kraftig kritisert for at han prøvde å skyte selv da han kom alene med keeper istedenfor å sentre inn foran mål der både Oxlade-Chamberlain og Solanke hadde nær åpent mål.

Jürgen Klopp mener den situasjonen, som kunne avgjort 1-1-kampen, gikk innpå Sadio Mané og førte til at han fikk en formsvikt.

– Etter Everton-kampen der han ikke sentret, var det mange som kritiserte han. Jeg nevnte det ikke for å være ærlig. Jeg nevnte det ikke til pause, jeg nevnte det ikke etter kampen, og det ble ikke nevnt i noen møter, fordi jeg så i Sadios øyne at hvis han kunne skru tiden tilbake ville han gjort det annerledes, sier Jürgen Klopp til The Telegraph.

Hadde samtaler med Mané

– I det øyeblikket var han overbevist om at han skulle score. Han var spiss, og en spiss må ta en avgjørelse. Jeg vil at han skal ta slike avgjørelser, men noen ganger må man akseptere at disse avgjørelsene er feil.

– Man kan ikke spille fotball uten feil, sier Klopp.

Klopp håper at Mané nå finner tilbake til formen han hadde i starten av sesongen, og mener kampen mot Man City er hans beste på flere måneder.

– Selvsagt har vi hatt samtaler. Jeg liker å være ærlig, og jeg sier ikke at Sadio var fantastisk når han ikke er det. Alle kunne se at han slet litt. Men jeg kan ikke fortelle dere hva jeg sa til en spiller i et møte mellom han og meg. Det er ikke mulig. Men det handlet om det han har gjort så langt. Bra, bra, bra, bra, bra, en eller to ting som ikke var så bra, men resten var bra, sier Klopp på karakteristisk vis.

– Så la oss bygge på det og ignorere resten. Man kan ikke tenke på feilene sine hele tiden, det gir ikke mening. Man kan ikke glemme alle de gode tingene.

– Mot Burnley scoret han et fantastisk mål, men han var ikke i verdensklasse i den kampen. Men etter det har han virkelig vært tilbake. han jobber hardt, han beskytter ballen, tar ikke risiko når han dribler. Han er en spiller i verdensklasse. jeg vet ikke om mang spillere som kan score de to målene han gjorde mot Burnley og Man City.

At Mané igjen har funnet formen når Coutinho er borte tror Klopp bare er tilfeldig.

– Det har ikke noe å gjøre med Coutinho, men Sadio er en av spillerne som helt klart kan fylle tomrommet, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]