Achterberg visste hvor Mahrez skulle sikte

TV-bildene plukket opp keepertrenerens instrukser før Mahrez skal ta straffesparket.

11. okt 2018 kl 19.07 Arild Skjæveland

Fem minutter før slutt i søndagens storkamp mot Manchester City fikk gjestene straffespark. Med Sergio Agüero byttet ut, tok Riyad Mahrez ansvar og la ballen på 11-metersmerket.

Han banket ballen høyt over mål og opp til venstre mot bortefeltet på Anfield Road End.

TV-bildene til Sky Sports viser at Liverpools keepertrener John Achterberg gestikulerer til Alisson om hvor Mahrez kommer til å skyte – og det var mot venstre kryss.

Hemmelighetsfull keepertrener

Da The Kopite intervjuet John Achterberg i mai, fortalte han at de gjorde veldig mye research på motstandernes straffetakere. Alle som potensialt kan komme til å ta et straffespark blir analysert, og den informasjonen blir med på benken til kamp.De formidler alltid til keeper hvor de trodde skuddet kommer.

Når og hvordan ville han dog ikke fortelle – men etter søndagens TV-bilder er akkurat den hemmeligheten ute. Nå har Achterberg kommentert det til Premier League Productions.

– Før hver kamp snakker vi sammen, og dersom noe endrer seg på banen holder vi kontakten, for det ville bli en ny straffetaker når Aguero forlot banen. Vi måtte se hvem som skulle ta den, og få gitt beskjeden om hva vi trodde kom til å skje. Det var det vi gjorde.

Også på TV er han litt hemmelighetsfull, men denne gang om hvordan de innhenter informasjonen.

– Da ville jeg avslørt hemmeligheten om hvordan vi jobber!

– Vi har vår analyseavdeling, og snakker med Alisson og Simon om hva de tenker, så tar vi en avgjørelse, sier han.

Se søndagens bilder fra Sky Sports i tweeten under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]