Disse har et år igjen av kontrakten

Tre spillere i helrødt kan begynne å forhandle med andre klubber om de ønsker det i januar, men hvor deres situasjon er vidt forskjellig.

17. okt 2018 kl 09.48 Torbjørn Flatin

Steve McManaman var det første store navnet og Emre Can var det siste, som kunne forlate gratis Liverpool etter at deres kontrakt var løpt ut. Nå har Jürgen Klopp tre spillere i sin tropp som snart vil bli «frie agenter».

Lazar Markovic

Serberen kom til Liverpool før sesongen 2014-15 for £20M. Høyst sannsynlig vil han forlate Liverpool gratis og bli regnet som et av klubbens dårligste kjøp gjennom historien innen neste sesong sparkes i gang.

Den spennende 20-åringen var litt av og på tidlig for Liverpool, men etter et noe uheldig rødt kort i en viktig kamp mot Basel i gruppespillet i Champions League virket det som om Brendan Rodgers stolte mindre og mindre på ham.

For Jürgen Klopp har han aldri spilt noen offisiell kamp og har opplagt liten eller ingen tillit hos vår tyske sjef. Isteden har den dribleglade vingen hatt låneopphold hos Fenerbahce, Sporting, Hull og Anderlecht.

Innkjøpt for en stor overgangssum er trolig en tilsvarende høy lønn en hemsko angående klubber som kan ønske å sikre seg Lazar på en permanent avtale. Han så ut til å ende fast hos Anderlecht i sommer, men skal selv ha sagt nei til en avtale i 12. time. Nå trener han med Liverpool U23, og spiller en og annen kamp, og det vil være best for begge parter om han finner seg en ny klubb så fort som mulig.

Alberto Moreno

Den omskolerte vingen har hatt en høyt variabel tid på Liverpools venstreback. Etter en brukbar start etter sin ankomst sommeren 2014 ble hans prestasjoner høyst variable. Jürgen Klopp virket imidlertid å like den hurtige og entusiastiske backen, men svak innsats i finalen i Europa League i 2016 bare understreket hans upålitelige innsats defensivt.

Manageren gikk for det mer sikre og satte inn den allsidige veteranen James Milner på venstresiden av sitt forsvar under 2016-17. «Alle» forventet at den blide Alberto, som synes å gå spesielt godt sammen med klubbens søramerikanske spillere, ville forlate Anfield. Ingen overgang ble imidlertid gjort og en «ny» og mer konsentrert Moreno imponerte nok under pre-season til at han var tilbake i startelleveren da forrige sesong startet.

Inntil han fikk en skade da det begynte å nærme seg jul holdt Moreno nyinnkjøpte Andy Robertson ute av laget. Da skotten fikk sin sjanse tok han imidlertid meget godt vare på den og greide å tilrive seg en plass i den beste elleveren.

Deet satte nye spørsmålstegn ved Alberto Moreno som til tross for sin positive innstilling, forståelig nok, ikke virker like fornøyd med sine sportslige tilstander. Denne sesongen har han kun vært på banen mot Chelsea i ligacupen.

Det ligger i kortene at Liverpool kan være interessert i å cashe inn dersom det kommer et akseptabelt tilbud i januar, og hvis ikke at han forsvinner på såkalt Bosman før neste sesong. Et nytt kontraktstilbud fra klubben virker ikke veldig sannsynlig, og hvis det kommer vil en også anta at spilleren vil vegre seg for å skrive under med sine stadig færre minutter på banen.


Daniel Sturridge

Få er i tvil om kvalitetene til Daniel Sturridge som fotballspiller, og da i første rekke hans egenskaper som målscorer. Dessverre har skader preget mye av hans karriere etter at han dannet det heteste angrepsparet i Premier League sammen med Luis Suarez i 2013-14.

Daniel er en av de best betalte på Anfield og som synes å ha hindret en overgang etter hvert som spilletiden ble mindre i helrødt. Det sammen med den omtalte skadehistorikken.

Det har ligget i kortene at Liverpool har vært villig til å akseptere et bra bud for sin mest typiske målscorer, men noen overgang har aldri syntes veldig nærme. Isteden ble det et utlån til West Bromwich mot slutten av forrige sesong og som virker å ha vært en positiv start på en periode hvor spilleren som fortsatt bare er 29 år har fått mulighet til å trene og spille regelmessig over en lengre periode enn på flere år.

I årets sesong har han imponert først under pre-season og siden scoret fire mål, inkludert en viktig perle borte mot Chelsea i Premier League. Han er fortsatt klubbens mest effektive spiller, men fungerer nå først og fremst som «super-reserve».

Fortsatt ligger det litt i luften hva fremtiden vil bringe, og ikke minst hva som skjer videre på banen kan bli avgjørende for om han får et nytt tilbud fra Liverpool og om han da eventuelt takker ja. Slik Daniel har fremstått i høst vil en tro at en overgang i januar er lite trolig, mens det nok vil være plenty av klubber som kunne tenke seg å hente ham på Bosman til sommeren dersom formen holder seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]