– Nations League er den mest idiotiske turneringen i verden!

Liverpool-spillerne spres nå for alle vinder i halvannnen uke, for å spille mer eller mindre betydningsløse landskamper.

8. okt 2018 kl 09.15 Einar Kvande

Liverpool avsluttet en hektisk periode, hvor det ble spilt sju kamper på 23 dager, med 0-0 mot tittelrival Manchester City. De kommende 10-12 dagene vil han bekymre seg for helsen til mange av sine spillere, som vil være opptatt med landslagsfotball.

– Dersom noen hadde fortalt meg at vi ville ha 20 poeng etter åtte serierunder, ville jeg etter å ha studert terminlisten tatt det. Nå ser vi frem til niende seierunde, uttalte Klopp etter gårsdagens kamp.

– Dessverre drar spillerne bort nå, og må spille kamper i Nations League - den mest idiotiske turneringen i fotballens verden!

– Vi håper de kommer helskinnet tilbake, og kan spille i disse enkle kampene i Premier League, Champions League og slike ting.

– Det er tøffe dager for guttene. Det er på tide at vi begynner å tenke på spillerne!

Klopp mener spillerne trenger mer ferie

– Noen stilte meg spørsmål om nivået i kampen (mot City, red anm) skyldes det intense programmet. Allerede i spørsmålet ligger det kritikk, med en antydning om at kampen kunne ha vært bedre om lagene hadde hatt friskere bein.

– Om dere vil se friskere bein, gi spillerne en skikkelig sommerferie. Jordan Henderson fikk nøyaktig to uker. Det er til å le av, men slik er det.

– Å reise bort i forbindelse med landskamper er egentlig ikke noe stort problem, men dersom du ringer en landslagssjef nå og ber ham utelate en eller to spillere fra kamptroppen, så svarer han at han også er under press, på grunn av Nations League.

– Jeg vet ikke nøyaktig hva du kan vinne i den turneringen, men det er en slags finale neste sommer er jeg blitt foralt, sa Klopp med dårlig skjult sarkasme i stemmen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]