Prøver å overtale Matip til å spille for Kamerun igjen

To nederlandske fotball-legender har tatt over ansvaret for Kameruns landslag.

12. okt 2018 kl 09.46 Einar Kvande

Clarence Seedorf ble ansatt som ny landslagssjef for Kamerun i august, med landsmannen Patrick Kluivert som hans assistent. Nå avslører Soka25east.com at de nederlandske fotballegendene har innledet samtaler med Joël Matip, med håp om å få Liverpool-stopperen til å spille for landslaget igjen.

– Matip er en veldig god spiller, og vi snakket med ham allerede før kampen mot Komorene (i september, red anm), siteres Kluivert.

– Han var skadet og utilgjengelig da, men vi har fortsatt samtalene med ham. Vi ønsker ikke å stresse ham. Matip har bedt om tid til å komme i form igjen, og det er veldig viktig. Han er en spiller vi er optimistiske med tanke på å få med igjen, og så får vi se hva fremtiden bringer, legger Kamerun-assistenten til.

Matip er en av en håndfull Liverpool-spillere som ikke er opptatt med landskamper denne uken. De øvrige seniorspillerne som ikke er på landslagsoppdrag er Daniel Sturridge, Alberto Moreno, James Milner, Adam Lallana og Divock Origi.

Vertsnasjon for Afrikamesterskapet

Ser vi bort fra en kamp i 2015 har ikke Matip representert Kamerun fast siden 2014. Forholdet til landslagsledelsen ble spesielt anstrengt da han ble kalt inn til det siste Afrikamesterskapet mot sin vilje, og dermed måtte stå over en rekke Liverpool-kamper. Hendelsen førte til at Matip formelt trakk seg fra alt landslagsspill i en alder av 25 år.

Dersom det går som Seedorf og Kluivert håper vil Matip være tilgjengelig for spill allerede når Kamerun møter Marokko i november, og ikke minst til Afrikamesterskapet på hjemmebane i perioden 15. juni til 13. juli 2019.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]