– Vi hadde scoret fire om han spilte som han gjorde på trening

Adam Lallana trenger tid og kamptrening.

24. okt 2018 kl 14.58 Arild Skjæveland

I lørdagens kamp mot Huddersfield var Adam Lallana tilbake fra start for Liverpool, etter at han har fikk hele fjorårssesongen og sesongstarten ødelagt av skader.

Jürgen Klopp forteller om en spiller som har vært strålende på trening.

– Dersom han hadde spilt slik som han har trent de to siste ukene hadde vi scoret fire mål. Han var utrolig, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Men det er stor forskjell å få det til i kampsituasjon.

– I en skikkelig kamp må du ha litt rytme når du kommer inn i kampen, for alt er annerledes. Du er i garderoben, har på deg drakten, du vet at det blir en skikkelig dommer og ikke manageren som plystrer. Alt er annerledes.

– Alt er bra, og kampen var mer intens enn det han har vært gjennom med oss i de siste øktene, for vi ønsket ikke å ta livet av ham. Vi ønsket bare å forberede ham.

Stor fan

Tidlig i Jürgens periode som manager ble Lallana trukket frem som en av de viktigste spillerne på laget, og av de første som forsto måten tyskeren ønsket å spille på. Klopp er stor fan av 30-åringen.

– Han er en utmerket spiller. Spesielt etter skadene vi har hatt er det viktig å ha ham tilbake.

Han sier at Lallana storkoste seg når han endelig var tilbake på banen.

– Han elsket det. Til og med smerten han kjente under kampen elsket han. Det er sånn det er når du har vært uten skikkelig fotball en stund. Han hadde litt krampe i leggen, men det hadde vært mer overraskende dersom han ikke fikk det.

– Det var en fin kamp for ham. Det var hardt arbeid, og lite mulighet for å skinne, for det var det ikke rom til. Slik var hele kampen – men jeg er glad for å ha ham tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]