Vurderer helt nye løsninger for Anfield Road End

Liverpool FC er ikke sikre på om de planene de har fått byggetillatelse for er gode nok.

15. okt 2018 kl 08.40 Einar Kvande

Det pågår en intern debatt i Liverpool FC om de skal levere en helt ny søknad om byggetillatelse for Anfield Road End, eller om man skal holde fast ved de planene man allerede har fått byggetillatelse for, melder Liverpool Echo.

Anfield-klubben har en byggetillatelse for utvidelse av Anfield Road End som er gyldig frem til september 2019. Nå ønsker klubbledelsen å undersøke om det finnes bedre måter å utvide stadion på.

Da nye Main Stand ble bygget ble kapasiteten på stadion økt til 54 000 tilskuere, men etterspørselen etter billetter er fortsatt høy og Liverpool selger som regel ut sine hjemmekamper. Det er grunnen til at man nå vil vurdere å revidere planene for Anfield Road End.

– Vi vurderer en rekke muligheter, for å sørge for at alle aspekter ved en utvidelse er vurdert før vi tar en endelig avgjørelse, sier klubbens daglige leder, Peter Moore, til Business Post.

– Det innebærer at vi ser på alle sider ved saken på nytt, fra design, gjennomføring, kostnader, kapasitet og om prosjektet er økonomisk bærekraftig.

– Etter at dette arbeidet er avsluttet vil vi, dersom det finnes en smartere designløsning som ikke passer med den byggetillatelsen vi allerede har, søke om en ny byggetillatelse.

– Først når vi har fullført denne omfattende prosessen og har kommet til en konklusjon, vil det være riktig å gå videre med prosjektet.

Vil at Anfield skal brukes året rundt

Liverpool går videre med planene om flere kulturelle arrangementer og sportsbegivenheter på Anfield. Moore ønsker å gjøre Liverpools storstue til en destinasjon folk besøker året rundt. Dette starter med en Take That-konsert i juni neste år.

– Våre forslag støtter ikke bare byens ambisjoner, men gjør også Anfield til en destinasjon som blir besøkt året rundt, noe som vil bygge opp om lokale bedrifter og skape jobber i området, sier Moore.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]