FIFA vil stramme inn på utlånsreglene

Dårlig nytt for Chelsea, Manchester City og Wolverhampton.

30. nov 2018 kl 10.49 Arild Skjæveland

Liverpool har i skrivende stund 16 spillere på utlån. Danny Ings sin låneavtale kommer til å gjøres permanent til sommeren, mens 11 andre avtaler gjelder for hele sesongen. Går FIFA sitt forslag gjennom må dette tallet halveres om to år.

Chelsea har hele 39 spillere utlånt, mens Manchester City har 28. Wolverhampton har 27. Det er slike tall FIFA vil ha slutt på, ifølge The Times.

Fra og med 2020

Fra starten av 2020/21-sesongen ønsker FIFA å sette en grense på hvor mange spillere en klubb kan låne ut. Grensen vil være mellom seks og åtte spillere, og vil få enorm innvirkning for klubbene som har utlån av unge spillere som en del av sin klubbmodell.

Chelsea har tre spillere på lån hos den nederlandske klubben Vitesse Arnheim, og har hatt spillere på lån hos den klubben hvert år siden 2010. FIFA har også planer om å begrense hvor mange spillere en klubb kan låne fra samme klubb – og vil trolig sette grensen til maks to.

Ifølge The Times har Chelsea gjennom denne modellen tjent 139 millioner pund de siste fem årene på salg av spillere de hentet som unggutter og sendt ut på lån. Nemanja Matic, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Ryan Bertrand og Nathan Aké er alle spillere som går under den kategorien.

Det er ventet at forslaget vil gå gjennom i februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]