Har bare tapt én gang mot sin «arvtaker»

Jürgen Klopp har vanvittig statistikk mot Thomas Tuchel.

26. nov 2018 kl 22.44 Arild Skjæveland

Da Jürgen Klopp dro fra sin første managerjobb i Mainz 05 i 2008 kom Thomas Tuchel inn og ble hans etterfølger året etter – etter at Jørn Andersen først hadde hatt jobben i et år. Da Klopp skulle forlate Borussia Dortmund sommeren 2015 var det Tuchel som kom inn for å overta etter Liverpools karismatiske manager.

Paris Saint-Germain-sjefen har vunnet samtlige kamper i Ligue 1 denne sesongen – og troner på toppen av tabellen. Liverpool er det eneste laget som har slått Neymar og co under tyskerens ledelse.

De to andre gangene de har snublet – og spilt uavgjort, er mot Napoli.

Mange møter

På onsdag blir det 14. gang Klopp og Tuchel møtes på sidelinjen. Det må tas med at Klopp hadde en stor fordel med å lede Borussia Dortmund mot Tuchels klubb Mainz 05 med langt mindre ressurser i hele 10 oppgjør.

Klopp kom best ut da Liverpool gikk videre i Europa League på Dortmunds bekostning i hans første sesong på Anfield, og vant kampen på Anfield helt på tampen, da Roberto Firmino avsluttet ned i det lengste hjørnet slik at de helrøde vant 3-2 mot PSG tidligere i høst.

I oppgjør mellom de to landsmennene har det blitt spilt 14. Klopp har vunnet ni, tre har endt uavgjort, og Tuchel har vunnet én kamp. Den kampen kom i april 2010, da Mainz slo Dortmund 1-0 hjemme på Opel Arena.

Paris Saint-Germain - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]