Milner runder 500

Evighetsmaskinen kommer med på en eksklusiv liste hvis han spiller mot Bournemouth.

7. des 2018 kl 23.31 Marius Rabben

Den neste ligakampen til James Milner blir hans 500. opptreden i Premier League.

Fra før er det bare tolv spillere som har nådd milepælen, og han blir den tredje som gjør det ikledd Liverpool-drakt – etter Jamie Carragher (508) og Steven Gerrard (504). Kampen blir hans 111. ligakamp for de røde etter overgangen fra Manchester City i 2015.

Får han spille i møtet med Bournemouth, i en alder av 32 år og 338 dager, vil han være den nest yngste etter Gareth Barry.

– En rollemodell

– Det er typisk av ham at han setter nok en standard for mange andre spillere, sier Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Han er så viktig. Han er en rollemodell i garderoben, en skikkelig engelsk proff i beste mening. Han hjelper meg mye, selvfølgelig, med holdningen sin. Han er veldig smart. Det er godt å ha ham rundt her, skryter manageren, og fortsetter:

– Han har spilt i flere forskjellige posisjoner for oss og alltid gjort det bra, selv når han ikke har likt det.

Leeds-gutten Milner var 16 år og 309 dager da han debuterte i Premier League for barndomsklubben i november 2002, og på Boxing Day samme år, i sin femte opptreden, noterte han seg for sitt første ligamål. I dag står han fortsatt som den nest yngste målscoreren i Premier Leagues historie, etter at James Vaughan slo rekorden i 2005.

Milner har så langt totalt 151 kamper og 20 scoringer for Liverpool.

SOM 16-ÅRING:
SOM 16-ÅRING:  Milner har levert jevnt og trutt på toppnivå siden han slo gjennom i Leeds-drakt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]