Superreserven Shaqiri hadde ikke drømt om dette da han våknet i dag tidlig

Xherdan Shaqiri leverte et innhopp du neppe har sett maken din, og kronet verket med to flotte mål.

16. des 2018 kl 20.20 Einar Kvande

Xherdan Shaqiri var navnet på alles lepper etter Liverpools overbevisende seier over Manchester United på Anfield. Den tidligere Stoke-spilleren gjorde de to siste målene i 3-1 triumfen, selv om han bare fikk 20 minutter pluss tre minutter overtid på banen.

– Du forventer aldri noe slikt som dette, men jeg forventet å ha påvirking på kampen og ville forsøke å hjelpe laget. Dersom det er med mål eller målgivende er det selvsagt bra, men i dag hadde jeg en veldig god innvirking på kampen med to mål, så det ble en perfekt dag for meg og laget mitt, sa tomålsscoreren da han ble intervjuet umiddelbart etter kampslutt.

Hadde merket seg hvor det var rom

Shaqiri var 144 sekunder på banen før han satte den første ballen i mål.

– Jeg hadde studert kampen fra utsiden, og hadde sett mange muligheter til å påvirke kampen. Vi hadde mange sjanser, og du kunne også se at vi fikk mye rom mellom lagdelene deres. Jeg forsøkte å holde meg midt i banen, og mellom lagdelene deres. Jeg forsøkte å få ballen der, og det var slik jeg scoret de to målene, forklarer angriperen.

Sveitseren scoret både med høyrefoten og venstrefoten i denne kampen.

– Jeg har definitivt scoret mange penere mål enn disse to, men det var selvsagt en veldig viktig kamp i dag, og jeg husker ikke sist jeg scoret med høyre fot. Så det var godt å score med høyre igjen.

Leder serien

Med tre poeng i dag klatret Liverpool til topps på tabellen igjen, ett poeng foran Manchester City.

– Dette er en veldig interessant sesong. Vi fortsetter å vinne, og Manchester City fortsetter å vinne. Chelsea, og en rekke andre lag er også med der oppe. Om vi klarer å fortsette slik som dette, vil det bli veldig interessant fremover. Vi ønsker å overraske med hvor lenge vi kan holde dette gående. Vi forsøker å vinne hver eneste kamp. Det viktigste er å ta en kamp om gangen. Hver kamp er en egen historie, og vi må ta tre poeng i dem alle. Vi må bare jobbe hardt på trening for å fortsette slik som dette. Så får vi se hvor vi er når sesongen er omme.

Det er ikke lenge siden Shaqiri kom til klubben, men han har funnet seg meget godt til rette i laget.

– Det var den perfekte overgangen for meg. Jeg trengte ikke engang å flytte fra huset jeg hadde. Jeg har funnet meg veldig godt til rette. Det ser du ute på banen. Jeg ønsker å hjelpe dette laget og denne klubben til å få fremgang, og jeg ønsker å forbedre meg selv. Dette er det perfekte sted for meg å være.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]