Pressekonferansen:– Daniel Sturridge jukser ikke

Jürgen Klopp svarte på Sean Dyche-kritikken, kom med skadeoppdatering og advarte mot et sterkt Bournemouth-lag under dagens pressekonferanse.

7. des 2018 kl 12.51 Arve Corneliussen

Om skader

– Sadio har prøvd å løpe for første gang. Det høres ikke ut som at han blir klar. Gini og Robertson er klare.

– Lovren er ikke tilgjengelig. Han fikk en smell forrige uke, og har hjernerystelse. Clyne er heller ikke klar. Det er ikke seriøst, men det tar noen uker.

Om City og Bournemouth

– Jeg tror ikke City føler press. Det ser ikke slik ut. Først og fremst skal vi prestere så godt som mulig mot Bournemouth, sier Jürgen Klopp.

– Bournemouth har en fantastisk sesong. Eddie har gjort en strålende jobb der, det blir vanskelig nok. Det er en tøff oppgave. Bournemouth er i en god periode, de har tap noen kamper, jeg vet – men det var veldig tøft for motstanderne fordi de er så godt organiserte og gode på kontringer.

– Vi er veldig stabile, noe som er det viktigste. De er klare for alle problemer som kan oppstå i en fotballkamp. Vi håndterer det, og står i alle kamper. Mot Burnley snur vi kampen. Vi holdt roen. Tro på dere egne verktøy og egne styrker.

Om Dyche-kritikken

– Daniel Sturridge jukser ikke. Det Sean Dyche prøver på er å få temaet over på noe annet. Jeg vet ikke om han snakket om Bardsleys takling på Moreno. Hva kan jeg si? Noen ganger hopper en spiller unna en takling for å unngå den.

PS: Etter kampen gikk Klopp knallhardt ut mot det han mente var uansvarlige taklinger av Burnley-spillerne. Dyche svarte med at taklingene var fantastiske og at han elsket dem, og var heller kritisk til det han mente var filming av Sturridge i forkant av et frispark.

Om Alisson

– Det beste er ikke å snakke om keeperen, men Alisson spilte en stor rolle i forrige kamp. Burnleys mål skulle blitt annullert. Det var offside og han hadde begge hender på ballen. På 2-1 gjorde han en strålende redning. Det er én ting. På det neste målet – det er slik han spiller, han blir ikke liggende og vente – han tar ballen med seg med en gang og setter i gang. Han har et begeistrende repertoar.

Om rotasjon

– Vi hadde behov for friske bein på Turf Moor. Det var klart for oss at det ville bli intenst. Vi trengte det for å kjempe i kampen. Vi har ikke forandret så mye i det siste. Mange hadde ikke spilt så mye. Det er lett fra utsiden å si at nå skjønner vi hvorfor de ikke spiller så mye, men alle i bransjen vet at ting tar litt tid. Jeg var ikke overrasket over at noen var litt rustne. At du kan ta inn noen spillere hjelper også, og slik må vi gjøre det de neste ukene. Det er ikke over. Det er bare starten – budskapet fra starten av sesongen var klart, vi trenger alle sammen.

Om Keïta

– Etter Napoli-kampen ble Naby skadet. Før den spilte han mye, men etter Napoli trengte han litt tid. Vi vet hvor god han er, men alt handler om å få dem tilbake i slag. Vi har aldri vært i tvil om kvaliteten. Det var derfor vi ventet på ham i et år, og derfor ønsket ham så desperat. Han er veldig viktig for oss. Han kan være avgjørende i mange tilfeller.

Om Gomez

– Det var veldig synd for Gomez. Han har vært i strålende form, og hjulpet oss mye. Spesielt siden vi har kunnet bytte ham litt med Trent. De er unge gutter, og vi kan ikke presse dem gjennom 20 kamper på rad. Han ville sagt at han kan det, men det kan han ikke. Clyne var heller ikke tilgjengelig, så vi måtte ta Trent inn. Ved siden av Virgil forbedret Gomez seg enormt. Det var fint å se at han så akkurat det speiderne fra Liverpool forventet av ham. Da jeg kom hit hyllet alle ham, men jeg så ham ikke på grunn av skade.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]