Topper «formtabellen» før søndagens oppgjør

Ingen har tatt flere poeng enn Liverpool og Tottenham på de seks siste rundene.

2. feb 2018 kl 00.56 Marius Rabben

Det var etter det tunge nederlaget mot Spurs på Wembley i oktober at Jürgen Klopps mannskap la bak seg en rekke på hele 18 ubeseirede kamper.

Klimakset var full pott i sjumålskampen mot Manchester City for snart tre uker siden. Så klasket laget i bakken med nederlag mot jumboplasserte Swansea og i FA-cupen mot West Bromwich i løpet av ei uke.

Ligaens to formlag

Kommende søndag står Tottenham igjen på motsatt halvdel når Mauricio Pochettinos mannskap gjester Anfield.

Storkampen i runde 26 byr på de to lagene som poengmessig er i best form i Premier League: Liverpool har fem seire på de seks siste, mens Spurs har tatt 14 av 18 poeng med fire seire og to uavgjort.

Tottenham, to poeng bak Liverpool, kommer inn til oppgjøret med imponerende ett tap på sine 14 siste kamper, alle turneringer inkludert. Nederlaget kom mot Manchester City – på bortebane.

Siden nedturen på Etihad midtveis i desember har de liljehvite vunnet seks og spilt tre uavgjort på ni kamper totalt.

Rekken inkluderer sterke 2–0 over Manchester United i «generalprøven» på onsdag, 4–0 over Everton, 5–2 over Southampton og 3–0 borte mot kompakte Burnley.

I Premier League er Tottenham det eneste laget som ikke har tapt på de sju siste rundene – med fem seire og to uavgjort etter City-kampen.

De har holdt nullen i fire av dem, notert seg for 18 scoringer og sluppet inn fire mål.

Rød dominans på Anfield

Men londonerne har ikke trivdes i møtene med Liverpool de siste sesongen. Spesielt ikke på Anfield.

På de elleve siste innbyrdes, cup inkludert, er seieren mot Liverpool i oktober Tottenhams eneste.

Foran The Kop har ikke hovedstadslaget vunnet på snart sju år. Åtte besøk der har siden resultert i fem Liverpool-seire og tre uavgjort.

Forrige sesong vant de røde 2–0 etter to hurtige fulltreffere av Sadio Mané etter kvarteret spilt, mens det noen måneder tidligere ble 2–1 til Liverpool i ligacupen, hvor Daniel Sturridge nettet begge for vertene.

Søndagens ligaoppgjør på Anfield har avspark klokka 17.30 norsk tid og vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]